Bilracing på 'Valla' – V86 tvingas flytta

STCC körs på Solvalla i helgen – V86 flyttar till Eskilstuna och Åby på onsdag.
TRAV

STCC på Solvalla i helgen.

Då får Onsdag Xpress och V86 flyttas och köras på Sundbyholmstravet och Åby.

– En möjlighet att visa upp Solvalla för en annan publik, som givetvis också är välkomna när det åter handlar om trav, säger Mats Lagerholm, Solvallas Försäljnings- och Marknadschef.

Efter fredagens V65-tävlingar på Solvalla intogs travbanan av stora arbetsmaskiner som ska asfaltera och göra om arenan till en racingbana.

Anledningen: under fredag och lördag kommer STCC att tävla där.

Därmed får Onsdag Xpress och V86 flytta på sig och det är travbanan Sundbyholm utanför Eskilstuna och Åby i Göteborg som delar på veckans omgång. En omgång som dessutom är kryddad med extra jackpott-miljoner då ingen spelare mäktade med att sätta alla åtta rätt förra veckan.

”Utmärkt anläggning”

Det är tredje året STCC gästar Solvalla och det är laddat för en riktig folkfest då programmet är starkare är någonsin. Utöver STCC blir det nämligen final för RallyX (RallyCross) i både Supercar och Supercar Lites.

 – Vi kallar oss med stolthet travets nationalarena med helger och tävlingar som Elitloppet, Jubileumspokalen (femåringar) och Kritieriet (treåringar) som toppar. I år har Solvalla 96 tävlingsdagar, säger Mats Lagerholm, Solvallas Försäljnings- och Marknadschef, i ett pressmeddelande.

Han fortsätter:

– Men vi har också utrymme för andra event och visar därför gärna upp Solvalla för andra kategorier av publik. I helgen som gick kom 6 772 besökare för att se Solvalla Hund- och husdjursexpo.

– Solvalla är en utmärkt anläggning för olika evenemang som mässor, utställningar och företagsevent. Med Solvallas stora ytor, såväl inomhus som utomhus, finns det inga begränsningar i möjligheterna att anordna ett skräddarsytt evenemang och så länge det inte går ut över travsporten är vi öppna för allt.

FAKTA

Solvallas kommande tävlingsschema:

10 september, V86 Onsdag Express

12 september, fredag, Långlunch med V65

15 september, måndag, Extra V75 med Kriterieuttagningar

17 september, V86 Onsdag Express.