”Alla partier har fått samma erbjudande”

Sverigedemokraterna sponsrar travlopp på banan – nu reagerar travfansen

Foto: ALN/ MAGNUS SANDBERG
TRAV

Sverigedemokraterna sponsrar ett av loppen vid onsdagens tävlingar på Sundbyholmstravet.

Det har fått flera travfans att reagera i sociala medier och uppmanar folk till att bojkotta tävlingarna.

– Alla partier har fått samma erbjudande och vi tar ingen politisk ställning i det här, säger Stefan Eriksson, marknadschef på banan.

Foto: ALN
Stefan Eriksson på Sundbyholmstravet.

På onsdag avgörs hälften av V86-loppen på Sundbyholmstravet i Eskilstuna och loppen som går utanför V86-spelen sponsras av riksdagspartierna. Första loppet under kvällen är det Sverigedemokraterna som sponsrar och det har väckt en hel del reaktioner på sociala medier med bland annat uppmaningar att inte besöka eller spela till tävlingarna.

”Har fått samma erbjudande”

Nu svarar Sundbyholmstravet på kritiken och förklarar varför de har Sverigedemokraterna som sponsor.

– Med anledning av valet har vi bjudit in alla riksdagspartier och de har fått möjligheten att ha de här loppen och vara på plats.

Då har alla partier utom två tackat ja och det var Miljöpartiet och Folkpartiet som tackade nej. Övriga partier tackade ja. Där ingår Sverigedemokraterna, säger Stefan Eriksson, marknadschef på banan.

– Alla partier har fått samma erbjudande och vi tar ingen politisk ställning i det här, det är med anledning av valet som vi har skapat det här temat.

Vad säger ni om reaktionerna? Har folk hört av sig till er?

– Det är tråkigt att det väckt mycket reaktioner. Vi har också fått en del folk som hört av sig. Men det är en problematisk fråga. Vi har gått på de som är folkligt valda, de har vi valt att bjuda in. Det är vårt sätt att inte ta ställning i den här frågan. Men det är klart att det är tråkigt när det blir negativa rubriker eller skriverier.

Har några tränare eller kuskar hört av sig?

– Det har inte varit några aktiva som hört av sig i den här frågan.

Kommer politikerna vara på plats och dela ut priser?

– Det lär de vara, däremot har det figurerat diskussioner om det är hederstäcke i det här loppet och det är det inte i Sverigedemokraternas lopp. Det är bara priser som delas ut, säger Stefan Eriksson.