”Det är en bra spik på V86...”

Foto: Kanal75
Åbytravets Kristofer Jakobsson tror mycket på Veijo Heiskanens Riff Kronos i kvällens jackpott-omgång på V86.
TRAV

Han sticker ut med sina härliga referat och intervjuteknik på Åbytravet.

Talangen Kristofer Jakobsson, 23, har fullt upp när V86 gästar banan i kväll.

Mitt i det intensiva arbetet hoppas han även på en miljonvinst på spelformen.

– Riff Kronos är en bra spik och vinner jag miljoner i kväll så köper jag en häst på Lutfi Kolgjinis auktion på fredag, säger han.

Trots sin ringa ålder har Kristofer Jakobsson, eller ”Fölet” som han kallas av sin vänskapskrets, gjort sig ett namn i trav-Sverige. I flera år har man kunnat höra den nu 23-årige Kristofers röst referera lopp på Åbytravet utanför Göteborg och han har även charmat publiken med sin egen intervjuteknik i vinnarcirkeln.

”Väldigt roligt”

När V86-cirkusen saxas mellan Åby och Sundbyholmstravet i Eskilstuna i kväll har han fullt upp. Han ska både referera och intervjua segerkuskarna efter loppen.

– Jag refererar på balkongen utanför pressrummet, sen springer jag ner till vinnarcirkeln efter loppen. Jag kan inte sitta uppe där man normalt refererar, då hinner jag inte ner. Det är väldigt roligt med V86 på Åby och det är inspirerande med mycket jobb, säger han till Trav365.

”Våldsamt bra rapporter”

Kristofer har travet i blodet och har även jobbat som hästskötare, något som gör att han skaffat sig mycket bra kontakter bland de aktiva och han kan därmed skapa en svårslagen stämning och kemi med dem han intervjuar. Hans arbete på Åbytravet har fått ringar på vattnet och det ryktas flitigt om att Kristofer Jakobsson ska bli Malmö-banan Jägersros nye referent efter legendaren Bengt Larwik som slutade tidigare i år.

Med sådan bra inblick i travet har ”Fölet” bra koll på kvällens starthästar på hemmabanan och bjuder här Trav365:s läsare på tipsen mot miljonerna i jackpott-omgången på V86.

– 4 Riff Kronos (V86-1) är en bra spik. Jag pratade med Stall Dencos försteman Admir Zukanovic och han var väldigt nöjd med hur hästarna kändes.

Har du några drag man inte får missa?

– 11 Power M.M. i V86-3 har varit fin i ett provlopp och man ska aldrig räkna bort Bo Falsig! Hästen är streckad på en procent, det är larvigt, han är mycket bättre än så. Jag har även full respekt för den tyskfödde favoriten 12 Habito som är en kanon, men det är ett svårt startspår.

Något mer?

– Ja, det är våldsamt bra rapporter på 1 Supernova T.Y. i V86-5 och 11 Paramount i V86-7 är fyndet. Fyra procent!? Peter Ingves kommer längst ut och viftar till publiken.

Vad gör du om du vinner miljoner på V86?

– Då köper jag en häst på Lutfi Kolgjinis auktion på fredag.