Varningen för V86-skrällen

Tränaren inför kvällens V86-jackpott: ”Man kan inte räkna bort honom, jag tror på min häst”

Foto: Kanal 75
Ny skräll från Gotlandshästen? Nio miljoner kronor ligger i potten vid kvällens V86-jackpott. Kanske Dooleys kan vara skrällen som bidrar till stora pengar på spelformen?
TRAV

Minns du V86-omgången i början av året då överraskningen Dooleys slog till och ingen spelare fick åtta rätt?

I kväll är Gotlandshästen tillbaka på V86 och blir återigen bortglömd av spelarna.

– Han känns jättebra, jag hoppas att han är med där framme, säger tränaren Susanne Gustafsson inför kvällen.

V86-omgången i januari i år var det ingen spelare som fick åtta rätt och en av kvällens skrällar var den amatörtränade hästen Dooleys som vann till över 18 gånger pengarna efter en spurt långt ut i banan. Bakom hästen finns de två Gotlands-tjejerna Susanne Gustafsson och Annika Nährström. Susanne sköter träningen och Annika är den som kör i loppen.

I de senaste starterna har Dooleys startat på hemmaplan på Visbytravet, men i kväll gästar Gotlandshästen fastlandet igen för att tävla i den fjärde V86-avdelningen på Sundbyholmstravet.

”Är väldigt pigg”

När Trav365 når tränaren Susanne Gustafsson över telefon har de anlänt till banan.

– Vi har kommit fram till Sundbyholmstravet nu och har varit ute på en promenad och hästen är väldigt pigg. Han är pigg och glad så det känns hoppfullt. Resan har gått bra, han har ätit och druckit bra. Vi hoppas på det bästa, säger hon.

Vad tror du om chanserna?

– Jag har ingen aning, jag hoppas att han kan komma fram. Men det är spår elva och 1600 meter och bra hästar med. Det kan bli svårt, men jag hoppas. Han känns i alla fall jättebra, jag hoppas att han är med där framme.

Dooleys har skrällt tidigare, törs man räkna bort honom?

– Nej man kan inte räkna bort honom, jag tror på min häst definitivt. Men det är bra hästar med som sagt.

”Han kämpar hela vägen”

I det senaste loppet på Visbytravet blev det seger för Dooleys och tränaren var mycket nöjd med honom.

–  Vi tog ut honom på volt för att se om han fungerar. Han har haft jätteproblem med det tidigare, men han var klockren. Målet var att han skulle fungera i volten och inget annat, men det gjorde han. Och vinner han med fem längder ska jag inte klaga. Det är det som är så kul med honom, han försöker alltid och gör sitt bästa. Han kämpar hela vägen det känns jättebra, säger hon.