Skänker pengar för att hedra stjärnan

Fina gesten av ägarna till Sebastian K. – ger pengar till hästorganisationen

1 av 2 | Foto: Kanal 75
Sebastian K. och Åke Svanstedt.
TRAV

Topphästen Modern Family dog i samband med det kanadensiska loppet Maple Leaf Trot där han mötte den svenska stjärnan Sebastian K.

Nu väljer ägarna till Sebastian K. att hedra Modern Family.

– Vi vill hedra minnet av Modern Family med att skänka en procent av det Sebastian K. tjänar under 2014 till Standardbred Retirement Foundation, hälsar familjen Knutsson via Twitter.

Storloppet Maple Leaf Trot på Mohawk i Kanada i somras slutade med tragedi efter att stjärnhästen Modern Family kollapsade i paddocken efter loppet och dog  strax därefter.

– Jag hoppas alla får chansen att vara runt en häst som Modern Family. Han var så bra för oss, skev tränaren Daryl Bier efter händelsen.

Med i loppet var även den svenska travaren Sebastian K. som tränas av Åke Svanstedt och ägs av de svenska ägarna Knutsson Trotting.

Skänker en procent

Nu har ägarna bestämt sig för att hedra Modern Family – och hur avslöjar de på Twitter.

– Vi vill hedra minnet av Modern Family med att skänka en procent av det Sebastian K. tjänar under 2014 till Standardbred Retirement Foundation, skriver de.

Standardbred Retirement Foundation är en organisation som startats för att ta hand om och rehabilitera hästar som inte kan tävla längre och se till att de kommer till ett nytt hem.

Hittills har Sebastian K. tjänat 700 000 dollar, cirka 4,3 miljoner kronor under sin karriär i USA.