Shoppade dyraste hästen av svenskarna

Foto: Stall Robert Bergh
Robert Bergh rapporterade på stallets hemsida om köpen på auktionen i Deauville. Han köpte Dingue de Loisir för 80 000 euro.
TRAV

Svenska stjärntränaren Robert Bergh shoppade loss på unghästauktionen i Deauville.

Bergh köpte den dyraste hästen av svenskarna då han ropade in hingsten Dingue de Loisir - för 80 000 euro, omkring 740 000 kronor.

Foto: ALN
Robert Bergh.

Två svenska tränare var i shoppingtagen under onsdagen vid Arqana Trot-auktionen i Frankrike. Både Stall Goop och Stall Robert Bergh var på plats och ropade in unghästar.

Och Robert Bergh var den som köpte den dyraste hästen av svenskarna. Han slog till på hingsten Dingue de Loisir efter Ready Cash för 80 000 euro.

Under dagen blev det även två köp till för Bergh; hingsten Duellum Queshot för 20 000 euro samt hingsten Drake Josselyn för 12 000 euro.

Robert Bergh är en flitig besökare på auktionerna i Frankrike. 2011 handlade han ettårige Amour des Roseaux för 2,2 miljoner kronor till hockeyprofilen Peter ”Foppa” Forsberg.

Året innan det var det Ulla och Lennart Gustavsson, från Stall Blågul, som handlade den dyraste hästen på Vincennesauktionen med hjälp av Robert Bergh.

De köpte den toppstammade hästen Volcan Darche för 1,6 miljoner kronor.

ARTIKELN HANDLAR OM