Stjärnhästen tränas för comeback i höst

Karriären var över – nu har kretsen kring hästen bestämt sig för en comeback

Foto: Kanal 75
Noras Bean och Ulf Stenströmer.
TRAV

I våras avslöjade tränaren Ulf Stenströmer att karriären var över för hans stjärna Noras Bean.

Nu kommer positiva nyheter från stallet – hästen laddas för comeback.

– Han känns grym i jobben, säger tränaren till Bjertorptrav.se.

Miljonhästen Noras Bean ströks från Olympiatravets final och efter en veterinärkoll berättade tränaren Ulf Stenströmer att han bestämt sig för att hästen skulle få avsluta sin karriär.

Detta eftersom hästens skador var så pass svåra att läkandet skulle dra ut på tiden.

– Kotskensskidorna säger ifrån mer än innan och då på grund av åldern och allt fint han gjort så får han gå till avel, berättade Stenströmer då.

”Känns nästan pinsamt...”

Men hoppet är inte över för alla Noras Bean-fans. Nu berättar nämligen Ulf Stenströmer för Bjertorptrav.se att Noras Bean tränas för comeback.

– Han fick inte så många ston, det var tre stycken som blev dräktiga. Han har känts bra, och vi  har fortsatt att träna på med honom. Han känns grym i jobben. Sorry Axevalla – vi har haft avtackning på honom. Men om han kommer vara bra i ett banjobb nästa vecka är det inte omöjligt att han kommer starta. Det känns nästan pinsamt att göra comeback när vi sagt att vi ska sluta tävla med honom, säger han.

– Men dels fick han lite ston och dels så hade jag gåshud i sju-åtta timmar efter jag visade upp honom på Axevalla. Han fick sträcka ut och kändes helt otrolig och har känts jättebra i jobb efter det. Jag har i samråd med ägarna bestämt att vi ska träna på och han kommer givetvis inte att starta om han inte känns 110 procent och att han tycker det är kul, fortsätter han.

”Kommer vara klockren”

Målet är att hästen ska kunna komma tillbaka och tävla bland de främsta.

– Det är i själva eliten han ska ut, där han har varit i fem-sex år. Blir det en comeback så blir det om uppskattningsvis om tre veckor. Då kommer han vara klockren.

■ ■ ■ Här kan du se hela inslaget med Ulf Stenströmer.