– Jag skakade i hela kroppen

Ett år sedan miljonvinsten – så spelar rekordtipparen på lördag: ”Toppchans oavsett löpningsförlopp”

1 av 2 | Foto: ALN
Tror på Luddes stjärna ”Mosaique Face har haft en väldigt bra säsong bakom sig. Har visserligen stått över lite efter galoppen i Hugo Åbergs, men Stall Koljini tar knappast ut sin guldklimp om det inte är fulltankat och ska ha toppchans oavsett löpningsförlopp”, berättar Travhuliganen.
TRAV

För ett år sedan spelade han in den största travvinsten någonsin på lagsajten ”V75 Tillammans”.

Hans system gav 2,3 miljoner kronor som han och lagkamraterna delade på.

– Jag skakade i hela kroppen och när jag såg utdelningen, minns den hemliga ”Travhuliganen” som låg bakom systemet som gav rekordvinsten.

”Travhuliganen” har valt att vara anonym. Vid V75-vinsten i fjol lovade han att gå ut med sitt namn om han spelar in ännu en miljonvinst.

V75-omgången för ett år sedan kommer den hemliga spelaren ”Travhuliganen” och hans lagkamrater på ATG:s sajt ”V75 Tillsammans” sent att glömma.

Den omgången avgjordes tävlingarna på Bollnästravet och ”Travhuliganen” var en av svenskarna som satte alla rätt på sitt lag system. Vinsten var 2,3 miljoner kronor, och systemet var uppdelat på 32 andelar vilket innebar att varje del var värd 72 000 kronor.

”En galen eftermiddag”

Succétipparen satt hemma framför tv:n och följde loppen och hans minns fortfarande hur det kändes att sätta sjuan och spela in miljonbelopp.

– Det var en galen eftermiddag och känslan inför det sista racet var obeskrivlig. Sen att se Mattias Djuse sitta och småle med en kärnbränsletankad Ulm Karsk över upploppet var galet. Jag skakade i hela kroppen och när jag såg utdelningen. Det är väldigt få som får uppleva den här magiska känslan. Sen fick jag nypa sig i armen när vinnarombudsmannen Hans G Lindskog ringde och gratulerade och undrade hur det kändes och vilka som var med och lirade, berättar han.

Sju rätt vid sex olika tillfällen

”Travhuliganen” och hans lagvänner har fortsatt att spela tillsammans och har haft lite framgångar – även om de inte går att jämföra med miljonvinsten under fjolåret.

– Vi har haft några sjuor under året men ingen i närheten av rekordet. Där emot har jag bra form i tipsstallet. Av de senast sju lördagarna har jag haft sju rätt vid sex olika tillfällen. Dels på V75-tillsammans, men också via ombud, säger han.

Kanske slår gänget till på lördag – då väntar 43 miljoner kronor till den spelare som blir ensam vinnare med alla rätt.

Här under hittar du ”Travhuliganens” V75-system och tankar inför lördagens tävlingar på Jägersro.

FAKTA

Tipsen till V75

V75-systemet, Jägersro, lördag

V75-1 1, 2, 4, 5, 7, 11

V75-2 1, 2, 6, 9, 10

V75-3 5 Jontte Boy

V75-4 1, 4, 5, 6, 7, 8, 10

V75-5 6 Rare Wise As

V75-6 1, 4, 5, 6, 9, 12

V75-7 3, 5, 6, 10

5040 rader x 1 x 0,50 kr = 2 520,00 kr

Tankar – lopp för lopp

V75-1

HULIGANETTAN: ”5 Perfect Power hade hela magasinet sparat senast som fastlåst. Har säkert gått framåt med det racet innanför vojlocken och ska ha toppchans i inledningen”.

MOTBUDET: ”2 Aristocat Boko såg jättefin ut senast, men galopperade dubbelt då. Gick kusligt fort mellan inslagen och håller han sig på benen är han garanterat med i toppstriden”.

FAVORITEN: ”4 October Kronos är inget att hålla i handen och ska tas med försiktighet. Given på kupongen, men måste få bestämma för vinst”.

V75-2

HULIGANETTAN: ”10 Calvin Borel var vässad för att ta sig till Derbyt senast, men fick nöja sig med tredjepriset bakom årgångskanonerna Archangel Am och Dominator. Enklare emot nu och ska bra chans trots läget”.

MOTBUDET: ”1 M.T.In Cash var även han ute i derbykval senast och såg bra ut som femma. Fint läge och med lucka till slut kan han sänka samtliga”.

V75-3

HULIGANETTAN: ”5 Jontte Boy är en riktigt fin finsk häst som har alla förutsättningar för att tillhöra eliten inom ett par år. Följer vingen och det ser ut att bli ledning tidigt sen har jag svårt att se någon kunna utmana. Spikförslag”.

MOTBUDET: ”4 Saphire Bi gör bra prestationer varje gång. Stoet är startsnabb, men vill eller kan inte svara ut favoriten. Blir det rejält tryck under vägen har hon en vass speed till slut”.

V75-4

HULIGANETTAN: ”10 Evens First Boy kommer från en stark andraplats i klass II-finalen senast som vann av klassklättraren Poker Kronos. Bakspår på sprinterdistans är inte optimalt, men blir riktigt svår att ta emot när han kommer dundrande runt slutkröken”.

MOTBUDET: ”1 Teetime fick en nyttig genomkörare senast och är nära toppformen. Kanonläge och skulle Uhrberg lyckas hålla upp innerspåret är det hästen att slå”.

V75-5

HULIGANETTAN: ”6 Rare Wise As är en tjej jag gillar skarpt och som aldrig sett bättre ut än nu. Vassa insatser på slutet och med lika formtoppade Linda Allercrantz i jollen är det här kanske omgångens bästa spik!”

MOTBUDET: ”9 Reve d´Amour tyckte många var svag senast. Gick i alla fall nytt rekord över opassande kort distans och blir att räkna med bakom min tipsetta”.

FAVORITEN: ”3 Monique Bråten har gjort det bra den senaste tiden, men möter nu ett helt annat motstånd och är inte motiverad favorit i mina ögon. Nja”.

V75-6

HULIGANETTAN: ”9 Oliver Kronos återföll till gamla synder senast och galopperade i inledningen. Såg fin ut efter det och var med fältet i mål utan att tömmas. Gynnas mest av alla av den långa distansen och håller han sig bara på benen så får de andra vara bra för att slå honom”.

MOTBUDET: ”12 Carelin har sämsta läget, men har stor kapacitet och räds inte distansen. Perfekt inne på pengar och utan galopp, som det varit i de två senast loppet, är han garanterat med på målfotot”.

V75-7

HULIGANETTAN: ”5 Mosaique Face har haft en väldigt bra säsong bakom sig. Har visserligen stått över lite efter galoppen i Hugo Åbergs, men Stall Kolgjini tar knappast ut sin guldklimp om det inte är fulltankat och ska ha toppchans oavsett löpningsförlopp”.

MOTBUDET: ”3 Occhione Jet ramlade undan till vinst senast i fel gångart och borde ha blivit diskad. Visade då att allt kanske inte står rätt till, men är hästen fräschare än senast så är han det enda motbudet till favoriten”.