”Låt er inte luras av hans tomma snack”

Nybrinks och Nicklassons drag-duell till V75-jackpotten

TRAV

Jackpott på V75 på Jägersro med 43 miljoner kronor i sjurättspotten.

Sportbladet lät kollegorna, polarna och grannarna Micke Nybrink och Per Nicklasson duellera genom att argumentera för varsitt miljondrag i de sju avdelningarna.

Deras chef håller Per Nicklasson som knapp favorit när det gäller formen efter att han satte V75:an förra lördagen.

V75-1

Micke Nybrink: 1 Amiral d’Inverne

”Jag tror mest på Aristocat Boko men att den ska tippas etta fattar alla utom Nicklasson. Draget är Amiral d’Inverne som har spetsläge på Jägersros själv­ springande bana. Senast satt han fast och såg läcker ut. Tror ni Robert Bergh släpper? Kanske 50 kvar, men bara kanske.”

Per Nicklasson: 5 Perfect Power

”Micke släpper sin tipsetta, jag kan förstå det då det inte gått så bra för honom på slutet, självförtroende sviktar för den stackarn. Inte för mig, jag håller utan blinka fast vid min tipsetta Perfect Power. Han har hittat
nya växlar på slutet, till skillnad från Micke.”

V75-2

Per Nicklasson: 1 M.T.In Cash

”Jag kan inte tvinga Micke att överge sin tipsetta även här, det är inte så lätt för honom att fabricera ett drag i varje avdelning. M.T.In Cash är mitt drag bakom Calvin Borel, som är bästa hästen men har blivit alldeles för stor favorit.”

Micke Nybrink: 2 Antonio Am

”Calvin Borel är en topphäst som satt fast i derbykvalet och Conrad Lugauer gör inte om misstaget igen. Han anfaller tidigt men nu riskerar han få trava i dödens på Antonio Am som är en tanks, tränad av stekhete Reijo Liljendal. Strecka båda.”

V75-3

Micke Nybrink: 4 Saphire Bi

”Här kommer Nicklasson troligen tjata om den finska favoriten Jontte Boy som kommer med diffus form. Låt er inte luras av hans tomma snack. Saphire Bi är ett urandrivet sto som visade fortsatt toppform senast och tränas av troll­karlen Jerry Riordan.”

Per Nicklasson: 1 Expo Express

”Jag är lite rädd att starten i Jarlsberg slet på Jontte Boy. Är han sig själv vinner han nog från ledningen, så är det. Men jag vill bjuda på Expo Express, den tyske derby­vinnaren. Barfota den här gången, skor i derbyt. Arnold Mollema brukar ha hästarna i ordning när han gästar Sverige.”

V75-4

Per Nicklasson: 4 Going Ville

”Teetime är högintressant – både på läget och strecken. Men rapporterna från stallet låter bara okej. Det får mig att undra om Going Ville trots allt inte är omgångens bästa spikförslag. Johan Untersteiner har axlat sin fars mantel och för­ bättrar hästar på löpande band.”

Micke Nybrink: 10 Even’s First Boy

”Känns övermodigt att spika en favorit som får gå i dödens, Going Ville var grym när han vann från den positionen men nu är det V75. Flemming Jensen tror massor på Even’s First Boy och jag lyssnar på

dansken som har en urstark spurtare att slåss med.”

V75-5

Micke Nybrink: 6 Rare Wise As

”Ni kan lugnt spika Rare Wise As här. Hon kommer från stall Jerry Riordan så hon kommer inte att vika ner sig över upploppet. De senaste

prestationerna är femstjärniga och här gäller det bara att parkera i dödens så är saken biff.”

Per Nicklasson: 2 Nangijala Face

”Micke har inte fel som tror på Rare Wise As. Men Nangijala Face till fem procent...det är ju helt galet. Jag föll för henne i en värmning på Solvalla i fjol. Det har tagit tid men nu blommar hon likt körsbärsträden i Astrid
Lindgrens värld.”

V75-6

Per Nicklasson: 12 Carelin

”Jag är inte Kenneth Haugstads största fan men när Carelin är streckad på sju procent kan jag inte bara blunda för det. Som hästen har sett ut på slutet finner jag mig i att jag förmodligen sitter och mumlar efter loppet: Hur kunde jag tro på honom?”

Micke Nybrink: 1 Frozen

”Galopp för Carelin. Danske Peter Jensen har i Frozen en häst med potential att gå hela vägen genom klasserna. När han är på topp springer han sönder vilket fält som helst. Här är spår ett bakom bilen enda hotet men om Jeppe Juel styr ut och anfaller i tid blir det synd om dem.”

V75-7

Micke Nybrink: 10 Mr Picolit

”Normalt sett vinner förstås Mosaique Face fram­ och baklänges men han är inte på topp utan ska mest ut och vässa formen inför större uppgifter. Dödens på Standout är heller inte stenkul. Nej, längst ut i banan blåser Mr Picolit för­bi. Det fattar väl alla?”

Per Nicklasson: 10 Mr Picolit

”Det är kul att retas lite med Micke men han har klart för sig. Även han har förstått att Mr Picolit är det givna draget i V75­avslutningen. Visst finns det hästar somhar bättre chans i loppet men när de är överstreckade är Mr Picolit kraftigt under­streckad.”

Mattias Karlsson