”Helt sjukt, jag blev chockad”

TRAV

Låg utdelning på V75 i lördags då favoriterna radade upp sig.

Trots det kammade en spelare på Öland hem storvinsten.

Hur? Han lirade 50 enkelrader och tjänade 113 000 kronor.

– Det var fantastiskt, helt sjukt och jag blev chockad, säger Per Andersson som driver och äger butiken Direkten Fyren.

På Jägersro i lördags lyste skrällarna med sin frånvaro, favoriterna radade upp sig en efter en och utdelningen för sju rätt stannade på blygsamma 2 239 kronor. En spelare på Öland visste dock vad han gjorde när han spelade en enkelrad gånger 50 på V75, och en insats av 27 kronor förvandlades till 113 000 kronor.

Med det blev ”enkelradsfantomen” vinstrikast i landet.

”Det är en stammis”

Per Andersson, som äger och driver butiken Direkten Fyren i Färjestaden på Öland, berättar om vinnaren.

– Det är en stammis hos oss som satte enkelraden i lördags, han är inne hos oss varje dag. Han satt faktiskt i butiken i lördags och följde loppen live, berättar Per och fortsätter.

– Han är ingen frekvent enkelradsspelare, men det händer ibland att han spelar på det här viset.

”Det var jubel”

Per Andersson befann sig i helgen i Stockholm och fick inte vara med när enkelradsspelaren prickade in sina vinnare, lopp för lopp.

Det fick dock frun Karin, som jobbade i butiken.

– Det var ett gäng på fem-sex stycken som satt hos oss i lördags, och han var en av dem. Det var spännande när vi kom till sista avdelningen givetvis, om det skulle gå vägen eller inte.

Hur reagerade vinnaren?

– Han är väldigt sansad som människa, så han höll sig lugn. Han hoppade inte och skrek som en annan kanske hade gjort, men det var mycket gratulationer och jubel och det var fantastiskt roligt. Det är bra gjort att sätta en enkelrad gånger 50, och det var verkligen häftigt. Extra roligt också att det var en av våra stamkunder, säger Karin.