Miljonköpet skadad – har lämnat Bergh

TRAV365 AVSLÖJAR: Toppstoet skadad direkt – har lämnat Robert Berghs stall

Foto: ALN
TRAV

Nu är hon skadad – och har lämnat succétränarens stall.

– Hon fick en spark, och får ta igen sig lite, säger Kenth Åkerlund.

She Loves You F.I. var strålande som trea i Sto-EM på Solvalla för tre veckor sedan, och blev efter det loppet såld till Stall Courant som hårdsatsande Anders Ström står bakom. Hästen sattes i träning hos Robert Bergh, men vistelsen där blev kortvarig.

”Får vila upp sig lite”

Nästan direkt efter ankomsten till Bergh blev hon sparkad av en annan häst, och är nu på vila och uppträning hos Berghs vän och kollega, Kenth Åkerlund.

– Robert tyckte att hon var för dålig, och ville inte ha henne. Ha ha, skämt å sido så är hon hos mig för att hon fick en spark, och har ett sår. Hon får vila upp sig lite, och ska sedan tillbaka till Robert.
Hur länge blir hon hos dig?

– Svårt att säga, det vet man aldrig men någon månad...

Hjälper Bergh med skadade hästar

Kenth Åkerlund har ett nära samarbete med Bergh, då han ibland kör lopp åt honom och hjälper honom med konvalecent-hästar.

– Jag brukar säga åt Robert att det är konstigt att jag inte kör in mer pengar än jag gör, med tanke på vilka hästar jag får av honom. Jag har bland annat haft Amaru Boko och Kadett C.D. här, men de går ju ifrån mig när de är friska och redo för att starta igen, säger Kenth med ett skratt.

FAKTA

Mer om She Loves You F.I.

Sto, född: 2007

Resultat:

3 307 354 kronor intjänat

62 starter, 20 segrar