Travreportern hyllas efter insatsen i val-tv

Per Skoglund om reaktionerna: ”Jag uppskattar verkligen om folk tycker det är bra”

1 av 6 | Foto: TV4 Play
Per Skoglund tillsammans med Fredrik Reinfeldt, Annie Lööf och Göran Hägglund.
TRAV

Travreportern Per Skoglund hyllas på Twitter efter sin insats i TV4:s ”Utfrågningen”.

Många är oroade över att han ska lämna travet – men Skoglund lugnar fansen.

– Travet är en stor del av mitt liv. Det ger mig väldigt mycket, säger han.

Den senaste tiden har en av trav-tv:s stora profiler Per Skoglund synts i andra sammanhang än travet.

Han har bland annat lett Nyhetsmorgon, läst sporten i nyhetssändningarna och varit reporter under friidrotts-EM.

Nu syns han även i TV4:s sändningar inför valet. Under tisdagskvällen intervjuade han Allianslederna Fredrik Reinfeldt (M), Jan Björklund (FP), Annie Lööf (C) och Göran Hägglund (KD) i green-room innan och efter utfrågningarna.

”Grattis TV4”

Efter Per Skoglunds insats i val-studion har hyllningarna strömmat in på Twitter från tittare.

– Kollade på politikerutfrågningen igår. Jäklar vad Per Skoglund gör det bra. Imponerande, skriver någon.

– Per Skoglund är nog troligtvis en av de bästa tv-profilerna Sverige har! Ge honom större uppdrag! Grattis TV4, skriver någon annan.

– Per Skoglund! Fyfan va bra du är! Ställer frågorna ingen annan ställer. Som i travet, hyllade en annan tv-tittare.

– Vilket unikum Per Skoglund är alltså! Lika naturlig med Reinfeldt som med känslosamma hästägare eller kuskar i affekt!

”Jag gläds”

När Trav365 ringer upp Per Skoglund dagen efter sändningen och berättar om hyllningarna blir han glad.

–  Folks tyckande och tänkade går man igång på och jag uppskattar verkligen om folk tycker det är bra. Samtidigt har jag varit med så länge nu att jag vet att lika många som tycker det är bra tycker precis tvärtom. Men jag gläds med att folk tycker det är är bra, samtidigt finns det folk som inte tycker det är bra. Men så ska det vara – det ska finnas olika åsikter, säger han.

– Om man inte sticker ut och inte gör någonting. Då tycker ingen någonting heller. Det är inte min mening att sticka ut men jag är nyfiken på vad folk tycker och tänker och på andra människor. Vissa störs sig på det, vissa stör sig på mina frågor och andra tycker det är jättebra. Så kommer det alltid att vara och jag kan inte ändra på mig. Jag är så som person.

Hur var det att jobba med sändningen?

– Det är ett helt nytt område för mig. Det är väldigt spännande och för mig är det väldigt intressant. Jag tycker om politik, men jag kan inte säga att jag är kunnig eller ens i närheten av kollegorna jag jobbar med. De är superproffs och kan de mesta. Jag vill veta lite mer om politikerna, om människorna som står i debatter och utfrågningar.

Är man mer nervös när man intervjuar statsminister Fredrik Reinfeldt än travtränaren Lutfi Kolgjini?

– Ha, ha, då är man nog mer nervös när man intervjuar Ludde. Beroende på hur det har gått i loppet. Men nervös blir man inte på det viset, man är mest nyfiken och spänd på vilken reaktion som kommer. Sedan att Fredrik Reinfeldt är Sveriges statminister, det får man tänka bort i den situationen, säger han.

”Bättre än så kan det inte bli”

Några av reaktionerna på Twitter handlade dock om att tittarna var oroliga för att Skoglund ska lämna trav-tv. Men travet kommer han inte sluta med.

– Som de flesta känner till har vi ett antal hästar hemma på gården och det finns en anledning och det är för att vi tycker så enormt mycket om trav och hästar.

– Det är en stor del av mitt liv. Jag gillar att träffa människor och prata med många olika personer. Vad kan passa bättre än att jobba på en stallbacke en hektisk lördag när man får träffa massa olika människor med olika personligheter. Det ger mig väldigt mycket. Samtidigt får jag gå på trav – bättre än så kan det inte bli.

Blir det mer jobb med val-tv i veckan?

– I dag ska jag fråga ut oppositionen och på torsdag är debatt på TV4, då ska jag jobba mycket med webb-sändningen. Där sänder vi utan avbrott och hinner med mer. På lördag är det den historiska debatten mellan Stefan Löfven och Fredrik Reinfeldt. Det är första gången som två statsministerkandidater möts i en debatt där väljarna/publiken får ställa frågor. Även då ska jag arbeta med webb-sändningen. Sedan ska jag åka på semester i en vecka, säger Per Skoglund.