Stjärnhästen tillbaka - imponerade på V86

1 av 2 | Foto: ALN/Martin Langels
Digital Ink
TRAV

Topphästen Digital Ink hade inte vunnit på nästan ett halvår.

Nu fick hästen besöka vinnarcirkeln igen efter en imponerande insats i V86-loppet.

– Det är underbart att han är tillbaka, sa experten Micke Nybrink i TV12.

Digital Ink hade inte vunnit sedan årsdebuten i mars och även om hästen var i final i Elitloppet har han hittills inte haft den säsongen som många hade trott - och det såg ut som det skulle fortsätta strula för hästen även denna kväll. Han fick en jobbig inledning i tredjespår första 500 metrarna i hårt tempo och sedan fick han göra jobbet utvändigt om ledaren. Efter att ha kusken sedan kört på säkerhet runt sista sväng visade han på upploppet att han bara var bäst och kunde avgöra mycket enkelt.

– Det har varit en lite strulig säsong för honom. Han visade uppåtgående form senast och gjorde en bra prestation i dag. Han fick tuffa på i tredjespår och fick en rygg där men han fick göra allt jobb själv. Jag körde på säkerhet runt sista svängen. Han mötte inte de värsta hästarna nu men han visade att han är lite på G, sa segerkusken Örjan Kihlström i vinnarcirkeln.

”En av våra storstjärnor”

Micke Nybrink, som var expert i TV12, tycker det var skönt att hästen var tillbaka i vinnarcirkeln.

– Jag tycker det är underbart att han är tillbaka. Man tänkte att det var en av våra storstjärnor men efter Elitloppet hamna han i källaren nästan, men jag gillar honom och nu är han tillbaka, sa han.

Melander visade upp en ny topphäst

Stefan Melander hade en bra kväll på Solvalla och förutom Digital Ink, som han tränar, visade han upp den stora talangen Volstead som hade stor uppvisning i sitt lopp. Treåringen vann på imponerande 1.11,9/1640 meter.

– Det är en undantagshäst, jag tror det kommer vara en häst utöver det vanliga. Han måste utvecklas men det känns bra, sa en mycket nöjd Stefan Melander efter segern.

FAKTA

Så gick det på V86

V86-1: 7 Labero Broline

V86-2: 6 Ark Went In

V86-3: 7 Bella Donna

V86-4: 6 Digital Ink

V86-5: 8 Kvickers Kaxe

V86-6: 3 Volstead

V86-7: 3 Fashion Diva

V86-8: 4 Paduca Dream

8 rätt: 612 kronor

7 rätt: JACKPOTT

6 rätt: JACKPOTT