Skrällen som alla spelare letar efter

Tränaren Sophie Ställberg: ”Vi är uppåt allihopa”

1 av 2 | Foto: ALN
Prince di Poggio kommer med fem raka segrar. Här vid vinsten den 22 augusti på Romme.
TRAV

Prince di Poggio kan vara skrällen som alla V75-spelare letar efter.

I dag selar formtränaren Sophie Ställberg ut sin segermaskin på Färjestad.

– Jag tror att han är en av dem som kan vinna loppet, säger hon till Trav365.

I dag har du chansen att vinna en av de största vinsterna på trav då det är jackpott på V75 och 57 miljoner kronor väntar den person som blir ensam vinnare med alla rätt.

Den som kan överraska spelarna är segerstaplaren Prince di Poggio i V75-7.

Både tränaren Sophie Ställberg och kusken Daniel Olsson är positiva kring hästens chanser.

Vunnit tio lopp i år

I inslaget ”Vass eller kass” där experterna och travprofilerna går igenom omgångens favoriter tryckte kusken Daniel Olsson avslag på favoriten i V75-7, Poker Kronos. Han framhävde istället sin egen uppsittning Prince di Poggio.

– Jag kan inte ge upp på förhand. Jag har en bra häst jag också. Han har mött och slagit bra hästar tidigare. Det är inte så att han helt plötsligt möter bra hästar. Man har inte tur och vinner tio lopp under en säsong. Jag har har kört honom en gång och då vann han. Eventuellt blir det lite ändringar på honom. Det kan bli så att vi plockar ren honom, och kör utan käkrem, säger han i programmet.

”Vi är uppåt allihopa”

Tränaren Sophie Ställberg berättar att allt är bra med hästen inför starten.

– Han känns fin här hemma. Det är klart att det blir tufft, det är det tuffaste loppet han har gått ut i någon gång. Men hästen känns fin. Jag hoppas att han kan vara bland de tre, fyra men han kan vara den som kan vinna loppet, men det är bra hästar med.

– Vi är uppåt allihopa, men vi har i bakhuvudet att det är bra hästar med och att det är första gången på V75. Men som sagt, jag tror att han är en av dem som kan vinna loppet.

Blir det några ändringar?

– Vi har funderat lite, men inget är bestämt ännu. Eventuellt utan käk, men vi ska kolla lite hemma nu i dag.

”Alla går verkligen in för det här”

Rommetränaren Sophie Ställberg har bra snurr på stallet och levererar kanonsiffror. Hittills i år har hon kört in närmare 1,7 miljoner kronor – i fjol slutade hennes siffror på 123 650 kronor inkört som tränare.

– Det är jag och min sambo och hans bröder som jobbar med hästarna. Det är lite av ett familjeföretag och alla går verkligen in för det här. Vi verkar ha form på stallet, det är bara att njuta och starta på. Vi är ett bra team som jobbar. All personal jobbar på bra och det ger resultat. Sedan får hästarna hålla sig fräscha och friska, säger hon.