”Örjan Kihlström rullar in straffen”

Micke Nybrink om måndagens Extra V75

Foto: Kanal 75
Spikar stjärnan ”Al Dente är den stora favoriten i Kriteriet. Stefan Melanders stjärna påminner om sin pappa Scarlet Knight och jag är inte så säker på att han är så värst mycket sämre”, säger Micke Nybrink.
TRAV

Jobbet ska göras, inget får fallera.

Kuskarna gör inga piruetter, slår inga volter.

Det blir mer som ett parti poker där bästa handen inte synas.

Välkommen till kriteriekval på Solvalla.

Kan inte säga att jag avgudar idén med V75 en måndag men jag förstår också att man vill lyfta fram kriterie-kvalen så att de inte hamnar på travets bakgård. Det går ju inte. Och att avverka dem i expressfart en onsdag känns för mycket slafs-slafs och McDonalds.

Det här är sju utsökta praliner som ska smälta i munnen – fyllda med

hästar som i vissa fall är morgondagens Elitloppsfinalister.

Fasen vad pretentiös jag blev. Nu lirar vi på kamelerna.

Al Dente rullar in straffen

V75-1: Al Dente är den stora favoriten i Kriteriet. Stefan Melanders stjärna påminner om sin pappa Scarlet Knight och jag är inte så säker på att han är så värst mycket sämre. Här slåss alla om att få släppa till honom för att bli tvåa och gå till final. Örjan Kihlström rullar in straffen. Killen har inga nerver och bränner sällan.

V75-2: Peter Untersteiner är ingen bluff. Den snurr han fått på sitt stall sedan Åke Svanstedt smet till USA är häpnadsväckande. I Bullseye Pellini har han en unghäst som borde kvala in till finalen, trots sin orutin. Han har glänst i enkla gäng, är verkligen en tavelsnygg hingst och även om han torskade senast på Solvalla tycker jag att han kom undan utan repor i lacken. Värst emot är förstås Buddha, han är jättebra, inte det minsta tjock och många trodde att han skulle kunna utmana Al Dente i E3-finalen senast. 

V75-3: Digital Frame är sannolikt näst bäst i kullen och också som klippt och skuren för 2 640 meter. Han är klar. När han travade dåligt och galopperade näst senast handlade det om en utrustningsdetalj som strulade. Kihlström kör även den här Lundström/Melander-värstingen.

Ta många i fjärde

V75-4: Stona får visa sig i ett lopp, inkvoterade i landet där allt ska vara överdrivet rättvist och alla tävlar i politiskt hyckleri så att man måste skratta. Men här känns det okej. Vi behöver få upp värdet efter den simpla inledningen. Electric Image har störts till galopp i två raka E3-finaler och står på tur. Walmann håller henne relativt högt, det hörs. Ta ändå många – vi är ju spelare.

V75-5: Fina hästar och ett jämnt försök. Sapajou är en stridsvagn som mullrat fram i enkla gäng och bara kört över motståndet. Senast kom han aldrig till. Spets och slut? Zigge Silvio måste en travfan beundra. Vilken underbart snygg häst – och bra. Han brände senast men hetsade upp sig och la bort kraft.

Vinner utan barnsligheter

V75-6: Emmet Brown vinner om han sköter sig. Jag är helt inne på det. Kollade med Adielsson om hästen var osäker och fick svaret att han var väldigt barnslig men ingen galoppör. Grundtipset är att han leder runt om. Garderingen är att Psycho vinner om Emmet barnslar sig igen.

V75-7: Sloppy Joe såg okörd ut när han stördes till galopp i E3-finalen i sista sväng senast, dessutom hade han högsta farten just då. Al Dente hade fått sträcka på sig. Othello Face är läcker och lär öppna i 190. Ready Ribb är lika pålitlig som en mäklare/bilförsäljare.

FAKTA

Veckans tips

1. 10 Bullseye Pellini

(Solvalla, V75-2)

Snygg som en oljemålning. Bra också. Idé.

2. 2 Sapajou

(Solvalla, V75-5)

Hårding som gillar att dundra. Start till mål?

3. 5 Emmet Brown

(Solvalla, V75-6)

Kanonbra, barnslig. Vinner om han sköter sig.

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 9 Al Dente (res 8–1)

V75-2: 10–11 (res 7–1)

V75-3: 11 Digital Frame (res 4–9)

V75-4: 3–9–1–6–10–5–2 (res 4–8)

V75-5: 2–7–5–1–3–8 (res 12–9)

V75-6: 5–9 (res 7–8)

V75-7: 7–1–8–1–6 (res 9–2)

840 rader/420 kronor