”Jag har aldrig varit med om liknande...”

Solvallabesökarna delade på 5,5 miljoner – laddar för ny fest i kväll: ”Jag hoppas att han lyckas igen”

Foto: Kanal 75
Hans G Lindskog ser fram emot kvällens Extra V75 på Solvalla med uttagningar till Kriteriet.
TRAV

För ett år sedan blev det stort jubel på Solvalla efter att experten Anders Malmrot spelat in 5,5 miljoner kronor till besökarna.

I kväll är succékonceptet, med Anders Malmrot och Hans G Lindskog, tillbaka.

–  Jag har aldrig varit med om något liknande, säger Hans G Lindskog.

Tävlingskvällen på Solvalla i september i fjol, då Solvalla arrangerade uppvärmning inför Kriteriet, kommer ett gäng besökare på Solvalla sent att glömma.

Banan arrangerade ett event där Hans G Lindskog guidade besökarna och Anders Malmrot stod för andelsspelet. 288 personer hade köpt in sig i systemet som gick in och gav sammanlagt 5,5 miljoner kronor. Så varje person kunde gå hem med omkring 20 000 kronor på fickan.

Taket lyfte

Nu har det gått nästan exakt ett år sedan festkvällen och i kväll upprepar Solvalla succén med Hans G Lindskog som värd och Anders Malmrot som systemmakare.

– Det är ett år sedan taket på Valla Krog lyfte när Anders Malmrot gav 288 personer 20 000 kronor vardera. Eftersom taket fortfarande inte har lagt sig tillrätta har de flyttat hela arrangemanget i kväll från Valla Krog till Kongressen, skämtar Hans G Lindskog.

– I kväll är det ett stort antal på Kongressen som kommer lyssna på Anders Malmrot när han kliver in. Jag kommer prata om Kriteriet, auktionen och så vidare. Det är fullbokad, det är fantastiskt roligt, säger Hans G.

Du minns fortfarande den här kvällen väl?

– Jag har aldrig varit med om något liknande. Jag minns att jag sa efter tre avdelningar: håll i hatten. Efter fyra avdelningar visste vi att det skulle ge jäkligt bra om det höll i sig. När det  var en avdelning kvar hade de två streck och det var fem hästar på linje efter mål. Jag såg inte vem som vann, men det var ett stort jubel. Alla som satt där tyckte att de vunnit. När resultatet kom så var de två hästarna på Malmrots system etta och tvåa och det skilde en nos, säger han.

– Min äldsta syster var där och fick vara med och vinna. Solvalla gjorde det så fantastiskt att alla kunde hämta sina pengar. De fick ett kuvert med massa 500 kronors-sedlar. Dagen efter ringde min syster mig och skrek av glädje.

”Han är skicklig”

Och kanske kan Malmrot ordna nytt jubel på Solvalla under måndagskvällen.

– Det kan inte hända igen, men jag hoppas att han lyckas. Malmrot är skicklig. Det är inget litet system han gör, det är ett seriöst och genomarbetat system.

Har du några vinnare att bjuda på?

– Det finns två stycken, som på pappret, bara vinner i kväll. I V75-1 vinner favoriten Al Dente. Han har varit bäst i årgången hittills och har slagit de här hästarna tidigare. Sedan är det stor chans att Digital Frame i V75-3 vinner. Det är samma konstellation bakom de här hästarna; Örjan Kihlström kör och Catarina Lundström och Stefan Melander tränar. Sedan tycker jag att de övriga avdelningarna är mer öppna. Lösningen är att spika i de här två loppen.