Nobbar stjärnan: ”Får inte licens”

Foto: Kanal75
Får inte komma till Sverige och rida Malin Berås ville komma till Sverige efter kaoset i Norge – men Svensk Travsport sätter stopp för ryttartalangen.
TRAV

Men i Sverige är hon inte välkommen.

– Vi har en dialog med det norska travförbundet om det här fallet och under rådande omständigheter kan hon inte bli beviljad licens i Sverige, säger Göran Wahlman, förbundsjurist på Svensk Travsport.

Berås är blåsväder i hemlandet på grund av att hon är sponsrad av- och jobbar för ett utländskt spelbolag som har casinospel.

Något som det norska travförbundet (DNT) inte står bakom.

I ett brev till den 25-åriga ryttaren ställde de ett ultimatum – att antingen avslutar hon sitt samarbete med spelbolaget – eller så tar de ryttarlicensen ifrån henne.

Då valde Malin att själv skicka in sin licens – i ren protest.

”Förfärligt”

För Trav365 berättade hon om sin syn på saken:

– Jag har ju haft det här som hobby och för att ha råd med det här så skaffade jag mig den här sponsorn som jag också jobbar åt, då tar DNT licensen. Det är förfärligt! Det här spelbolaget är långt ifrån konkurrerande med DNT då det är så långt ifrån travspel man kan komma. De säger i princip att jag inte får jobba och rida samtidigt. Det är väldigt tufft för mig, jag missar en stor del av livet, för hästar betyder allt för mig.

”Har dialog med norska travförbundet”

För att få fortsätta sin framgångsrika ryttarkarriär så tittade Malin på öppningar utomlands, i bland annat Sverige.

– Jag vet inte vad jag ska göra, kanske komma till Sverige? frågade hon sig.

Men i nuläget är hon inte välkommen hit – det meddelar förbundet Svensk Travsport.

– Sedan lång tid har vi en överenskommelse mellan de nordiska travförbunden, att beslut fattade i ett land även ska gälla i de andra länderna. Vi har en dialog med det norska travförbundet om det här fallet och under rådande omständigheter kan hon inte bli beviljad licens i Sverige, säger Göran Wahlman, förbundsjurist på Svensk Travsport, och tar direkt död på Malins drömmar om att få rida i Sverige.

När Malin Berås får höra om beskedet tar hon det med ro.

– Det kom inte som någon chock. Vi får bara jobba på. Stängs en dörr öppnas oftast en ny...