Stjärnans uppvisning - tog tolfte raka segern

Foto: ALN
TRAV

Treåriga talangen Al Dente fortsätter att stapla segrar.

I kväll tog han tolfte raka segern när han vann ett av uttagningsloppen till Svenskt Trav-Kriterium.

– Han har gjort allting rätt, sa Örjan Kihlström.

De bästa treåriga hästarna i landet gjorde under kvällen upp om finalplatser i storloppen Svenskt Trav-Kriterium och Svenskt Trav-Oaks. Den stora favoriten till slutsegern i Kriteriet, Al Dente, gjorde ingen besviken när han vann sitt uttagningslopp lekande enkelt till slut på 1,13,8/2640 meter.

– Det är skönt när det fungerar, det blev bra tempo på loppet och jag kunde sitta kvar länge, så det kändes fint. Han har gjort allting rätt och det är ovanligt, speciellt med treåringarna. Det är bara att vara tacksam så länge det håller i sig. Han känns minst lika bra som tidigare, sa kvällens man Örjan Kihlström, som kvalade in fem hästar till finalerna.

"Stärker sina aktier"

Stig H Johansson som var expertkommentator i TV12 var imponerad av både häst och kusk.

– Stilen är fin hela vägen in i mål i dag. Han vann med krafter kvar och på en bra tid. Han stärker sina aktier inför finalen. Han fick ett fantastiskt fint lopp av Örjan, sa han.

Två jätteskrällar fixade miljonutdelning

Stefan Söderkvist och Conlight Ås skrällde i V75-2 då han endast var spelad på 1%. Efter en visslande avslutning hann hästen fram till målfotoseger före favoriten Buddha.

– Det var jätteskönt, jag har hållit hästen så jäkla högt men kollar man på resultatraden är det ingen som tror mig. Det har krånglat i sommar och han har hårt humör så man har inte vågat spetsa till honom. Det är jävla härligt, sa formtränaren Svante Båth.

”Jag är jättechockad”

Den andra storskrällen dröjde till den avslutande avdelningen, där Dupont spurtade till seger i ett rörigt lopp där många hästar galopperade.

– Så som loppet blev kört är jag jättechockad, men jag vet att hästen är bra. Det är en käck och fin häst som vi köpte för 27 000 kronor på kriterieauktionen, sa tränaren Thomas Lönn.

Tre vinnare med alla rätt

7 rätt på V75 gav hela 1 893 396 kronor och de rätta systemen var inlämnade hos Mellgrens i Göteborg, Eds Bok & Papper i Ed och det sista systemet som lyckades få alla rätt var inlämnat i Norge.

FAKTA

Så gick det på V75

V75-1: 9 Al Dente

V75-2: 2 Conlight Ås

V75-3: 11 Digital Frame

V75-4: 6 Somersault Sally

V75-5: 5 Gross Weight

V75-6: 2 Stay Alert

V75-7: 10 Dupont

7 rätt: 1 893 396 kronor

6 rätt: 2 287 kronor

5 rätt: 61 kronor