Takter: ”Jag vill testa lite idéer”

TRAV

Toppkusken Johnny Takter kommer att börja träna hästar igen.

Tillsammans med sambon Jenny J Karlsson har de köpt en liten gård utanför Malmö.

– Jag vill testa lite nya träningsidéer och vill prova på några hästar, säger Takter till Trav365.

Foto: Kanal75
Johnny Takter drar igång liten träningsverksamhet.

Han har erfarenhet av att träna hästar med framgång från tidigare i karriären, men under de senaste åren har det mest bara blivit löpkörning för en av Sveriges bästa- och framgångsrikaste kuskar Johnny Takter.

Nu har sulkyartisten valt att ta upp tränarkarriären igen, om än i liten skala.

”Köpt ett litet projekt”

Johnny har tillsammans med sin sambo Jenny J Karlsson sitt hus ute till salu och har nu köpt en gård med stall några mil utanför Malmö.

Där ska de båda bedriva en liten träningsverksamhet.

– Jag har köpt ett litet projekt, kan man säga. Jag vill ha några hästar och testa lite nya träningsupplägg med. Jag har lite idéer, säger Takter till Trav365.

”Slentrian är det värsta jag vet”

– Men jag vill inte ha massa hästar bara för träningens skull. Jag tycker det är kul och jag kan ha det lite som en hobby. Jag tycker det är kul och jag gillar att umgås med djuren, det är stimulerande. Jag tycker inte om slentrian, det är det värsta jag vet. Det ena leder till det andra, vi får se vad som händer...

Kommer du att köra lika mycket i framtiden?

– Ja, jag kommer att köra på. Det här kommer inte att påverka det. Jag har ju Jenny som är jätteduktig med hästar, så vi kan hålla med hästarna tillsammans.

Hur många hästar vill du ha?

– Några stycken bara. Vi har en häst nu, en treåring, Dream Hope. En fin häst, men jag skulle vilja ha en topphäst till. Jag kommer inte att jaga hästar, men jag känner ju många som äger travhästar.