Kuskens hyllning: ”Är en jättetalang”

Foto: ALN
TRAV

Tumble Dust har redan vunnit det danska derbyt överlägset.

Nu jagar hästen en ny storseger i Europaderbyt.

– Det är en jättetalang som rör sig lätt och fint, sa Örjan Kihlström.

Dubbeljackpott och uttagningslopp till Europaderbyt stod på menyn den här onsdagskvällen. Kvällens största favorit var Tumble Dust som vann mycket enkelt och nu har han alltså chansen att vinna sitt andra derby.

– Han såg fantastiskt fin ut och det var hur kul som helst. Han är fantastiskt bra, nu ska det bli väldigt spännande i finalen, sa tränaren Tomas Malmqvist.

Hästen kördes direkt till ledningen och väl där fick kusken bestämma tempot precis som han ville, för att sedan lämna konkurrenterna sista biten.

– Det är en jättetalang som rör sig lätt och fint, hyllade segerkusken Örjan Kihlström.

Svante Båths segertåg fortsätter

En som har riktigt bra form på stallet för dagen är Svante Båth och i det andra uttagningsloppet till Europaderbyt vann hans häst Västerbo Loveboat efter en offensiv styrning av Erik Adielsson. Han valde att avancera fram utvändigt om favoriten D'One och kort före mål kopplades greppet.

– Jag kände att jag verkligen ville köra med honom i dag. Det är slutet på säsongen och han fick ett relativt snällt lopp både i försöket och finalen av derbyt. Det var läge att spänna bågen lite extra i dag, sa Erik Adielsson.

FAKTA

Så gick det på V86

V86-1: 6 Fleetfoot Hanover

V86-2: 1 Tumble Dust

V86-3: 10 Paduca Dream

V86-4: 2 Claude Guegan

V86-5: 5 Gitti

V86-6: 7 Geisha Sund

V86-7: 10 Yamani Hornline

V86-8: 9 Västerbo Loveboat

8 rätt: 10 401 kronor

7 rätt: 62 kronor

6 rätt: JACKPOTT