Butikerna som vunnit 200 milj

1 av 2
TRAV

Här är spelbutikerna som spelat in knappt 200 miljoner kronor hittills i år.

Bäst i klassen? Jönköpings Cigarrimport – som spelat in 32,6 miljoner kronor.

– Det får man väl säga är godkänt, säger Claes Appelberg som driver butiken.

Det var den 15 mars i våras som Claes Appelberg hos spelbutiken Jönköpings Cigarrimport, i Jönköping, slog till och tog hela potten på V75.

Andelsspelet, gjort av butiksägaren själv, gav en vinst på 24,5 miljoner kronor (!) som 44 kunder fick vara med och dela på.

”Väldigt mycket vinster”

Supervinsten, plus att det gått bra även efter det, gör att butiken Jönköpings Cigarrimport leder ligan över vinstrikaste spelbutiker i Sverige överlägset hittills i år.

Totalt har de spelat in drygt 32,6 miljoner kronor.

– Det får man väl säga är godkänt, säger Claes till Trav365.

Han fortsätter:

– Det har blivit väldigt mycket vinster, även efter där när vi tog hem hela potten på V75. Det är starkt att vi har fortsätta vinna och det säljs mycket andelar. Ju fler vinster det blir, ju fler kunder blir återkommande.

– De andelskunder jag har som har haft mest flyt ligger nog plus runt 650 000 kronor. De satsar en del, men ligger mycket, mycket plus.

Taktiken som ger storvinster

De stora dagarna för Claes Appelberg, som själv gör alla system, är onsdagar (V86) och lördagar (V75).

– Det är väldigt mycket kunder inne i butiken just de dagarna. Vi vann 47 000 kronor på V86 i går till exempel, 150 000 kronor i vinst för någon vecka sedan på spelformen. Det trillar in litegrann hela tiden...

Vad har du för taktik för att vinna så mycket?

– Jag har alltid två spikar, på alla system. Fast jag varierar spikarna på olika system, så jag blir inte helt beroende av vissa hästar, utan sprider riskerna, det blir som en form av reducerat system, kan man säga. Jag täcker upp helt enkelt.

Butikerna som vinner mest

Tvåa på listan över de vinstrikaste butikerna i landet hittills i år är Micke Spelcenter i Kungsbacka och trea är Norra Bantorgets Tobakshandel i Stockholm. Totalt har de 20 vinstrikaste butikerna spelat in knappt 200 miljoner kronor på trav i år.

Här nedan ser du butikerna som vunnit mest i Sverige – ort för ort