Tränarens segergest – efter uppvisningen

1 av 2 | Foto: ATG PLAY
Leif Witasp bjöd på segergest när han vann med sin stjärna Cool Keeper.
TRAV

Wow vilken fartfest och vilken prestation!

Cool Keeper bollade med ett namnkunnigt gäng i Gävle och vann överlägset på tiden 1.10,2.

– Det är otroligt härligt att sitta bakom en sådan här häst, sa tränaren Leif Witasp och bjöd på segergest a' la Peter Ingves.

Fyraåringsstjärnan med 200 000 kronor i förstapris tog Cool Keeper hem i en imponerande uppvisning. Leif Witasps kanon har hittat en ruskig formtopp och tog sin fjärde raka seger men inledningen var stentuff. Air Frame flög till ledningen och försvarade täten när Witasp ställde frågan om att få överta i första sväng och blev då kvar utvändigt om ledaren. Men efter den första kurvan fick han avlösning av Hamdalla som blivit hängande i tredjespår och avancerade fram i ”dödens”. Första femhundra metrarna avverkades efter 1.06,6 och tempot hölls väl uppe till varvet som gick på 1.09,8. Cool Keeper som tassat med i andra par utvändigt en bit fick marschorder av Leif Witasp som kastade loss sexhundra meter kvar. Cool Keeper svarade med att kliva förbi täthästarna i en mäktig rusch och tog över ledningen i slutkurvan. Sedan handlade det om en suverän utklassning över upploppet.

”Fantastiskt bra”

Cool Keeper brisade undan till en överlägsen seger på tiden 1.10,2/1640 meter med bilstart vilket var nytt banrekord för utländska hingstar och valacker. Leif Witasp slängde upp högerbenet rakt upp i luften en bra bit innan mål och bjöd på en segergest a’ la Peter Ingves.

– Hästen var fantastiskt bra och jag fick heller inte drömloppet jag ville ha utan var med i öppningen och fick även gå tidigt. Jag har blåst upp mig och sagt vilken bra häst han är och nu slog han ett kvalificerat gäng, sa Leif Witasp.

– Det var länge sedan jag hade något liknande att åka med och det är otroligt härligt att sitta bakom en sådan här häst. Nu siktar vi in oss på semifinalen i Breeders Crown. Han är otroligt bra och höjer han sig ett snäpp till hur bra blir han då, frågade sig Witasp.

Tvåa blev mycket vasst spurtande Bostonz Credit och trea blev Corky efter en resa i tredje par utvändigt.

Här kan du se loppen igen – länk till ATG Play och Vinnare V64

Michael Carlsson/Kanal 75