Tränarens oro kring helgens V75-favorit

Foto: ALN
Rebellion med Örjan Kihlström vid en tidigare start.
TRAV

Rebellion blir hårt betrodd av spelarna och är den stora favoriten i V75-7.

Men stallet är osäkra om hästen kommer kunna starta.

– Han har någon typ av infektion men den är kraftigt på väg ner, säger tränaren Markus Pihlström.

Formtränaren Markus Pihlström har två hästar till start vid lördagens V75-tävlingar på Solänget och en av dem är V75-favoriten Rebellion som går ut i den sista avdelningen.

”Jag har förhoppningar...”

Just nu är hästen spelad till 40 procent. Men tränaren Markus Pihlström berättar att han är osäker om det blir start eller inte.

– Rebellion har fått en infektion i käken. Han har inte ont längre och känns jättefin. Vi tog prov på honom och då visade det för höga värden för att starta, han har någon typ av infektion men den är kraftigt på väg ner. Vi kommer ta ett prov i morgon bitti igen. Jag har förhoppningar om att kunna starta annars skulle jag stryka honom på en gång.

– Det är klart att det är moln på himlen, men är det där bara bra så är det inga moln på himlen. Han känns ruskigt fin.

”Vi är rädda om hästen”

Hästen har dock kunnat träna på som han ska.

– Men man får inte tävla om värdena inte är bra och jag vill inte chansa heller om han har en infektion i kroppen. Vi är rädda om hästen. Jag hoppas att det ska gå, men jag är inte säker.

Tidigt i morgon bitti kommer tränaren bestämma sig efter att hästen kollats upp igen.

– V75 är stort streckspel och med respekt för att spelare vill jag ge besked så fort som det bara bara går eftersom han är favorit. Vi kommer att ta ett blodprov klockan sex i morgon bitti och får svar klockan åtta – så då vet jag exakt hur läget är, säger han.