– Dåliga spåret är bara oddshöjande

Foto: BILDBYRÅN
Tobias Liljendahl, längst till höger, gör succé i Vita Hästen. I kväll ger han sina bästa travtips inför V86.
TRAV

Juniorlandslagsmannen Tobias Liljendahl gör succé i Vita Hästen som leder Hockeyallsvenskan.

Nu avslöjar han sina V86-tips till kvällen – och berättar om pappa Reijos hästar.

– 8 Niagara Broline i V86-5 är en mycket intressant skräll, spåret är bara oddshöjande, säger hockeytalangen till Trav365.

Vita Hästen är en succénykomling i Hockeyallsvenskan.

Norrköpingslaget leder serien efter fem spelade omgångar och 19-årige Tobias Liljendahl har varit en av lagets mest framstående spelare hittills.

– Det har gått bättre än förväntat! Det var nog bara vi i laget som trodde på det här. Det är jäkligt kul och hoppas att det håller i sig. Det var ingen så kallad expert som trodde vi skulle leda Hockeyallsvenskan, de flesta trodde nog att vi skulle ligga sist, säger Tobias Liljendahl.

Hur trivs du i Norrköping?

– Jag trivs jättebra, jag har kommit in i laget bra och staden är mysig, det påminner lite om Stockholm faktiskt.

”Kollar travet varje dag”

Som son till en av Sverige framgångsrikaste travtränare, Reijo Liljendahl, brinner han även för trav. Och intresset det bara ökar och ökar.

– Jag försöker hänga med så mycket det går. Jag är jäkligt intresserad, det kan jag inte sticka under stol med. Det har blivit mer och mer sen farsan startade igång eget. Jag kollar startlistor och resultat varje dag.

– Det är en bra avkoppling, men samtidigt en spänning. Det påminner lite om hockey. Många hockeyspelare är intresserade av trav också, så det är lätt att hålla upp intresset.

Surras det mycket trav i Vita Hästens omklädningsrum?

– Jadå, det finns ett gäng som gillar trav. Vi har bland andra en materialare som är speltokig, han spelar varje dag.

Hur går spelet för dig?

– Det har varit lite halvdåligt på sistone, någon mindre vinst blev det i somras och förra året satt jag några V75:or, men jag har inga stora vinster att skryta med.

”Han är lite lurig”

När Tobias får ledig tid åker han mer än gärna till pappa Reijo Liljendalhs gård på Julmyra mellan Sala och Uppsala.

– Ja, man måste ju upp och kolla om gubben sköter sig, säger han med ett skratt.

Hur bra koll har du på stallet? Får du några insidertips av farsan?

– På somrarna när jag inte har så mycket träningar har jag bättre koll, nu blir det mest att jag snackar med farsan på telefon och frågar lite.

– Han brukar säga att spelarna har mer koll än honom, men han har bättre koll än man tror. Ibland brukar han säga lite vettiga saker som man ska ta till sig, han är lite lurig så. Det gäller att vara på hugget och läsa honom rätt.

”Bästa spiken enligt mig”

Inför kvällens jackpott-omgång har Tobias Liljendahl läst på. Och eftersom det är spelledigt för Vita Hästen i kväll kommer han att följa tävlingarna framför tv:n.

För Trav365:s läsare avslöjar han sitt system som ska göra honom till miljonär.

Vem är kvällens bästa spik?

– Jag tycker att Peter Untersteiner har bra chans med 3 Trust Launcher i V86-7. Hästen var riktigt bra senast, nu känns det som att hästen går ner i klass. Han borde få ledningen. svårslagen där. Det är bästa spiken enligt mig.

Har du hittat någon miljonskräll?

– Veijo Heiskanen blir ganska klar favorit med 3 Carlos Greenwood i den femte avdelningen. Jag läste mig till att den hästen är lite osäker bakom bilen och den har blivit onödigt stor favorit. Mitt råd är att gardera på så mycket det går där och jag vill varna extra för 8 Niagara Broline. Hästen är behandlad efter senast och jag tror det har gjort honom gott. Spåret är bara oddshöjande.

Vad kan du berätta om 3 Cayenne Käbb i V86-8, som gör första starten för Reijo?

– Hästen har tränat på rätt så bra, känns fin. Så det är uppåt i träningen, men det är tuffa hästar emot och det är första starten på ett tag. En peng i förstahand.

Här nedan hittar du Tobias Liljendahls V86-system till kvällen

FAKTA

Tobias Liljendahls V86-system

V86-1:  2, 5, 8

V86-2: 1, 2, 3, 4

V86-3: 2, 3

V86-4: 10 Alkalizer Am

V86-5: 2, 3, 4, 5, 6, 8, 10, 11

V86-6: 2. 5. 6. 8. 9

V86-7: 3 Trust Launcher

V86-8: 2, 9

1920 rader/480 kronor