Nybrink: Garderar storfavoriten på V75

Expertens krönika med V75-tipsen

Foto: Kanal 75
TRAV

Självklart tror jag att han vinner.

Men han är väl ändå av kött och blod?

Al Dente kan få stryk av en kompis.

Det är det i all fall värt att ­spela på.

Med tolv raka segrar och vibbar som får mig att tänka på ­vidundret Scarlet Knight är det förstås i sin ordning att Al Dente startar i höstens största lopp för treåringar som dunderfavorit. Kvalet löste han med en gäspning och från spår två bakom bilen vet alla att han tar ledningen. Melander/Lundström-stjärnan körs dessutom av Örjan Kihlström som vunnit Kriteriet fem gånger.

Ändå väljer jag att gardera ­honom på min lilla lapp. Jag gör det för att V75 är ett spel och att man trots allt inte bara bollar med motståndet en sån här gång, något oväntat litet gupp i vägen brukar alltid dyka upp.

Förlorar Al Dente gör han det dessutom med stor sannolikhet till en boxgranne från Enköping. Så det är himla lätt att köpa en försäkring, med tre streck sitter jag säkert. Här är motbuden:

Tre skitar hög

Gross Weight, en tre skitar hög häst som jag gillar ju mer jag ser honom. Spurten näst senast bakom Digital Frame var blixtrande och senast visade han att det inte var något fel på kondisen heller när han kördes till ledningen och drog sönder motståndet. Får  den här flugviktaren spara speeden och har slagläge är allt möjligt.

 Digital Frame, hästen som kanske mer än någon annan slickar sig om munnen när det är 2640 meter. Melanders Super Photo Kosmos-hingst är under fortsatt utveckling och har sett underbar ut i målskjutsen i de två senaste starterna. Visst kan det bli dödens sista varvet men det är en positionen som han omfamnar.

Som sagt, Al Dente vinner kanske sex gånger av tio men om han skulle ha en sämre dag/något händer vill jag vara med och dela på sjurättspotten när nästan alla andra spricker.

Dubbla g oroar

De återstående sex loppen i korthet:

New Approach (V75-1) var ruskigt bra senast, såg faktiskt helt fantastiskt ut när han lunkade runt motståndet och gled förbi över upploppet. Honom ska jag lira. Sauveur blir hårt spelad och har chans om han är på topp men två galopper i Derbyt senast och skor på nu oroar.

 Carabinieri (V75-2) gick som ett skott efter galopp i Kriterie­kvalet senast och måste streckas. Han gick barfota då och fick vingar. Det blir samma balans igen.

 Souchong (V75-3) är motiverad favorit Oaks. Hon har hittat formen igen efter att ha varit sjuk i somras. Bra chans att hon leder hela vägen. Jag vill ändå strecka senast kraftigt förbättrade Borntobesomebody och flyfotade ­Somersault Sally som ska få på sig alla racerutrusning som finns att köpa.

Diamond River (V75-4) fimpades av en konkurrent i starten senast och gick mycket bra efter galoppen. Hon vinner det här tröstloppet, fram och baklänges.

 Tre jättebra långdistansare gör upp. Jag tar med alla tre och helgarderar, hoppas jag.

 Radysin America var sanslöst bra senast när hon blåste runt allt i vida spår och bara åkte förbi över upploppet. Gör hon om det loppet är hon redan i mål.

FAKTA

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 11-10-1-8 (res 2-4)

V75-2: Alla tolv hästarna (res 10-11)

V75-3: 1-4-5 (res 9-3)

V75-4: 6 Diamond River (res 2-5)

V75-5: 10-7-12 (res 13-3)

V75-6: 2-3-5 (res 10-9)

V75-7: 4 Radysin America (res 9-12)

1 296 rader/648 kronor

Helgens tips

1. 11 New Approach

(Solvalla, V75-1)

Bättre än någonsin senast. Rundar allt igen?

2. 6 Diamond River

(Solvalla, V75-4)

Påkörd senast, såg grym ut efteråt. Givna spiken.

3. 4 Radysin America

(Solvalla, V75-7)

Lysande långspurt senast. Allt bättra. Toppchans.