”Tar nog ledningen – se upp för honom”

Foto: Kanal75
TRAV

Spetsfavoriten Bret Boko är struken.

Då öppnas spetsläget för skrällen Tresor d´Inverne.

– Han tar nog ledningen. Se upp för honom, säger förstemannen i stallet, Jimmy Jonsson.

Den Robert Bergh-tränade hästen är extremt gynnad av att springa i front där han tagit tre V75-segrar.

Efter strykningen av hårt betrodde- och mycket startsnabbe Bret Boko har dörren öppnats för Tresor d´Inverne.

– Tresor d’Inverne (V75-6/DD-1) ser jättebra ut i träningen och har jobbat fint under veckan. Jag tycker att hästen håller samma fina form som i somras vid segrarna men grejen är ju att han har haft dåliga lägen varje gång på slutet med bakspår. Han är mycket bättre när han får vara med där framme, säger Jimmy Jonsson, försteman i stall Robert Bergh, till ATG:s Nyhetsbrev.

– Senast avslutade han jättebra ute i spåren med 1.09 sista 700 metrarna. Trots det blev han oplacerad och hans resultatrad på slutet är missvisande. Efter strykningen av Bret Boko ser det plötsligt väldigt intressant ut.

”Kan vinna - helt klart”

Den Robert Bergh-tränade hästen har nu efter strykningen spår fyra bakom bilen och Robert Bergh har i tidigare intervjuer hävdat att hästen är klart mycket bättre när han får springa i ledningen. Taktiken är nu given – full gas framåt och i skrivande stund är Tresor d’Inverne inte speciellt hårt betrodd på V75 och Dagens Dubbel. Fina odds att vänta alltså om det skulle bli seger.

– Jag har feeling att han kan vinna och helt klart är han en luring att se upp med. Han gick jobb idag (torsdag) och var fortsatt fin och nu när man fick reda på att Bret Boko var struken ser det plötsligt ännu bättre ut. Det är som sagt stor skillnad när han får springa i ledningen och vi gör inga ändringar utan han går fortsatt med optimal balans, barfota runt om, säger Jimmy Jonsson.

”Känns som fjärdehäst”

Poker Kronos har gjort det fantastiskt bra och gått upp snabbt i klasserna och tjänat mycket pengar på kort tid. Han stod tufft till senast och måste få godkänt för den insatsen trots att han bara blev femma.

– Även om läget är bra så är motståndet stenhårt och det känns som att han får slå lite ur underläge här. Han har sett bra ut i träningen under veckan men för mig känns han som fjärdehäst bakom Jeppas Maxi, Frozen och Riff Kronos. Tar man fyra streck ska man ta med honom. Han går barfota bak igen, säger Jimmy Jonsson.