”Tänkte att jag torskar inte...”

Foto: ALN
FAMILJELYCKA Johan Untersteiner vann Kriteriet med pappa Peters häst.
TRAV

Storfavoriten Al Dente floppade.

Då slog Johan Untersteiner till med pappa Peters Je T'aime Express.

– Jag fick nypa mig i armen med 500 meter kvar, då tänkte jag att jag torskar inte det här, säger kusken efter segern i Kriteriet värd två miljoner kronor.

Svenskt Trav-Kriterium såg länge ut som många hade förutspått. Stefan Melanders och Catarina Lundströms hästar låste loppet i den främre träffen.

Favoriten Al Dente i ledningen.

Utmanaren Digital Frame utvändigt.

Men de två hade en sämre dag – och gav upp in på upploppet.

”Fantastiskt härlig häst”

Slutstriden öppnades då upp och längst ut i banan kom Johan Untersteiner flygandes med pappa Peter Untersteiners Je T'aime Express, som var spelad till knappt 32 gånger pengarna på vinnarspelet.

Och ingen kunde svara Untersteiner J:r som slängde piskan i glädjeeufori när allt var klart.

– Det är sån fantastiskt härlig häst. Det kändes så fruktansvärt bra hela vägen. Jag fick nypa mig i armen med 500 meter kvar, då tänkte jag att jag torskar inte det här, säger segerkusken Johan Untersteiner, som vann Kriteriet för första gången, i TV12.

Han fortsätter:

– Det är de här loppen vi kämpar efter att vinna hela tiden. Det är skoj att pappa äntligen fått flera årgångssegrar och att jag får äran att köra.

”Hade varit skämmigt...”

Peter Untersteiner körde Stay Alert i loppet som inte hade något med segerstriden att göra. Trots sistaplats funderade han på att fira över upploppet.

– Det var nära att jag gjorde segergest trots att jag var sist i mål, men jag gjorde inte det, hade varit skämmigt. Det är helt otroligt, det är underbart. Jag värderar den här segern högt.

Segertiden: 1.14,0 över 2640 meter med bilstart.

Förstapriset: två miljoner kronor.

Tvåa blev Björn Goops Buddha och trea var Lars I Nilssons From Dust To Down.

”Inga maskiner”

Favoriten Al Dente floppade som nämnt ovan och tränaren Catarina Lundström kunde lätt hålla sig för skratt efter loppet.

– Det är inga maskiner, det är djur. Så var det i dag. Örjan kände tidigt att han var slagen, han var kall och travade inte helt perfekt. Vi får bryta ihop och komma igen, säger hon i TV12.

Här kan du se hela loppet [OBS: extern länk]