Festade på slottet i natt

Här är bilderna från vilda segerfesten efter segern i Oaks värd 1,4 miljoner kronor

Foto: Annsofie Norman
Festgänget på Erikssund. Släkt, vänner, ägare, personal och bland andra Tomas Brolin var med och firade.
TRAV

Peter G Norman lovade vild segerfest efter segern i Oaks med Face'Em.

På Erikssund samlades släkt och vänner för att fira – hela natten.

– Det var klackarna i taket, säger Peter G Norman.

Färske proffstränaren Peter G Norman vann Svenskt Trav-Oaks med Face'Em på Solvalla i går. Segern var värd 1,4 miljoner kronor och efter målgång utbrast vild segeryra. Peter slängde piskan all världens väg när mållinjen nåddes, och på stallbacken utbrast massivt jubel, där kretsen kring hästen följde miljonloppet. Peter G lovade vild segerfest efter segern, och det verkar ha varit en rolig ”kula” på Erikssund.

”Många ville vara med och fira”

Hur mår du, så här dagen efter?

– Man är lite lätt sliten i dag efter segerfesten i går, men så ska det vara. Det var många som ville vara med och fira i går, vi hade hela släkten, bröderna Henrik och Fredrik B Larsson, personal från både vårt och deras stall samt de fem ägarna till Face'Em och lite annat folk som var med så vi var ett stort gäng.

Blev det sent?

– Ja, det var klackarna i taket och så tycker jag också att det ska vara. Man kanske aldrig får vara med om det här igen, och det gäller att passa på. Det är sjukt svårt att vinna sådana här lopp, och då tycker jag man ska ta tillvara på tillfället när man lyckats. Jag gick hem vid 02-tiden i natt och då var det fortfarande folk kvar. Jag var trött och sliten efter helgen med starthästar, auktioner i dagarna tre, och sedan i går så släppte allting och man blev trött på nattkvisten. Jag gick hem som en trött hjälte.

”Känns både magiskt och sjukt”

Utan tvekan karriärens största seger hittills, för den färske proffstränaren. En seger lika svår att ta in, som den ger känslor.

– Man tar in det mer och mer hela tiden, det är ett sådant lopp man alltid velat vinna och det är sådana lopp som man strävar efter varje år att få vara med i. Det känns sjukt att man lyckats, och med en häst som vi plockat ut själv och som vi haft hela vägen också. Hästarna får en chans i livet att vinna Oaks, och när de satte på segerkransen i går kändes det både magiskt och sjukt, och det här är häftigt.

Face'Em var i början av sin karriär inte någon kulltopp, vilket gjorde att Peter kunnat ge henne snälla lopp och ge henne den tid hon behövt. Hon har sedan utvecklats och blivit starkare och starkare hela tiden.

– Det har varit tacksamt med henne på det viset. Jag har haft en bra känsla kring henne hela helgen, fram till värmningen. I värmningen var hon helt sjukt laddad, bara skenade iväg i bakvarven och så har hon aldrig varit tidigare och då tappade jag lite känsla. Jag bestämde mig för att vara med bakom startbilen för att få bort lite energi, och sedan var det bara att repa mod inför finalen och komma ut med bra känsla. När vi fick ledningen kände jag att nu är det vårt lopp, och i sista sväng satt jag med piskan under armen och hade mycket att köra med, men det var väl först 50 meter från mål som jag vågade hoppas och tro att det skulle gå vägen och upploppet kändes långt.