Sprack på målfoto – missade halv miljon

1 av 2 | Foto: Kanal75
Här är målfotot som avgjorde spelarens öde. Han gick miste om en halv miljon kronor.
TRAV

Han sprack på V75 – på målfoto i sista avdelningen.

Det kostade honom drygt en halv miljon kronor.

– Det är galet, säger Jimi "Bombo" Makdesi, som äger och driver Norrvikens Spel och Tobak i Sollentuna, där kupongen lämnades in.

Hos Norrviken Spel och Tobak lämnade en äldre farbror i 70-års åldern in en kupong på V75 i lördags, och på en insats av 120 kronor såg kupongen ut att gå mot full pott. Han spikade Robert Berghs Speed Delicious som bara var spelad till fyra procent, och inför sista V75-avdelningen satt kupongmakaren kvar med två streck. Då kom det snöpliga nederlaget, på målfoto missade han sju rätt och 595 680 kronor.

”Hade exploderat”

Hur har spelaren reagerat?

– Ja, vad ska man säga... Det är galet, och man blir tom. Han är pensionär och håller sig ganska lugn, hade det varit jag hade jag exploderat. Han var här i morse och köpte en tidning, och han har tagit det bra. Första ögonblicket var ju fördjävligt naturligtvis, och man vet inte vart man ska ta vägen.

Inför den sista V75-avdelningen satt den äldre farbrorn kvar med streck för Robert Berghs Poker Kronos, och den danske gästen Frozen med Jeppe Juel. Poker Kronos galopperade bort sig tidigt, men Frozen gjorde ett jättelopp och åkte dit precis på mållinjen mot Riff Kronos och Veijo Heiskanen.

– Han plockade bort Riff Kronos då de hade snackat bort den i TV, och det var tragiskt. Frozen gör ju ett jättelopp och det kändes bara klart in mot upploppet, men vad ska man säga. Man blir tom.

”Trav som största intresse”

Spelaren som snöpligt missade drygt en halv miljon kronor på målfoto i den avslutande V75-avdelningen fick som tröst 8 200 kronor för sex och fem rätt.

– Han är inne hos mig varje dag, och han är rätt duktig faktiskt. Han äger några hästar och har trav som sitt största intresse, och han har koll. Han har som tur är fått vinna på V75 tidigare, så han vet känslan av att få alla rätt, säger Jimi Makdesi.