”Vi firade med champagne...”

Foto: ALN
Segerjubel Ägaren till Kriterievinnaren Werner Wolf, med kikaren runt halsen på bilden, hade inte räknat ut sin häst på förhand.
TRAV

Je T'aime Express vann Kriteriet och två miljoner kronor.

Ägaren Werner Wolf, 76, följde loppet live på Solvalla.

– Sen åkte vi till Hilton vid Slussen och drack mycket champagne, säger han till Trav365.

Storfavoriten Al Dente vek ned sig i ledningen i Kriteriet och det öppnade för skräll. Längst ut i banan kom då Peter Untersteiner-tränade Je T'aime Express flygande, med sonen Johan Untersteiner i sulkyn.

På publikplats på Solvalla stod hästens ägare, 76-åriga Werner Wolf, bakom ägarpseudonymen ”Stall Wetact” och jobbade in sin häst.

– Vi satt på restaurangen, men till loppet gick vi ner och kollade. Jag hade några goda vänner med mig och de skrek lika mycket som jag, säger ägaren med ett skratt.

”Lilla pajsarn har en fruktansvärd speed”

Att Je T'aime Express skulle vinna från sämsta tänkbara utgångsläge, spår 12, var en utopi för de flesta spelare då hästen stod i över 30 gånger pengarna på vinnarspelet, men ägare Wolf valde att se möjligheterna.

– Jag visste att om Johan kunde hitta fjärde ytter, så trodde jag på bra vinstchans. Han har en fruktansvärd speed den lilla pajsarn. Björn Goop drog fram honom med sin häst och över upploppet exploderade han. Han är Stockholms snabbaste ponny, som jag sa i vinnarcirkeln.

”Lite förvånad”

Werner Wolf, som även föder upp sina hästar, är rutinerad i travets värld och har satsat sedan 1982. Under åren har han vunnit StoChampionatet, StoDerbyt, S:t Ledgers, Oaks – och nu Kriteriet.

– Har man satsat så länge så får man sina örfilar också, men det här var den största enskilda prissumman jag fått i ett lopp, säger han och syftar till de två miljoner kronor som låg i förstapris i söndagens storlopp.

Hur reagerade du när han flög fram och skar mållinjen först?

– Jag var lite förvånad, trots allt. Jag hade räknat med en placering trea till sexa. Men den här lilla ponnyn har enormt löphuvud, han vill verkligen vinna.

Hur firade du segern?

– Vi åkte till Hilton vid Slussen.

Blev det lite champagne?

– Lite? Det blev mycket champagne!