Fotbollsstjärnornas nya jättesatsning

1 av 6
Pontus Wernbloom, frun Nina.
TRAV

Här är landslagsstjärnornas nya storsatsning – trav.

I helgen ropade de in en ettårig häst på auktion och avslöjade 190 000-kronors köpet på Instagram.

– Det är ett väldigt skönt gäng, säger Peter G Norman, som ska träna hästen.

Fotbollsstjärnorna Pontus Wernbloom, Tobias Hysén, Mattias Bjärsmyr och Niklas Moisander ropade in ettåriga hästen Impressive Zon på auktionen på Solvalla i helgen. Många verkar ha uppskattat hästköpet då bilden på deras nya talang har gjort ”like”-succé på Instagram.

”De var med över telefon”

Den färske proffstränaren Peter G Norman, som vann miljonloppet Svenskt Trav-Oaks, så sent som i söndags ska träna hästen. Peter berättar att han hade samtalat med Pontus och Nina Wernbloom innan auktionen, och att det skulle vara kul att hitta på någonting tillsammans.

– Nina satt och tittade på bilder på alla hästar på auktionens hemsida, och då hittade hon två hästar som hon tyckte var fina. Jag var och tittade på bägge och de såg fina ut, men Impressive Zon var strået vassare. Jag ringde till Wernblooms och berättade att jag gillade hästarna, och de skulle greja ett ägargäng och höra av sig.

Det dröjde inte länge innan de ringde tillbaka, med ett gäng glada fotbollskillar i ägargänget.

– De ringde tillbaka en timme senare, och meddelade en budget på 200 000 kronor och vilka som skulle vara med och äga hästen. Jag hade med Nina och Pontus i telefon under budgivningen, och hästen gick snabbt upp till 150 000 kronor och då trodde jag att det skulle sticka iväg. Men, det blev tyst på 190 000 kronor och då blev både de och jag jätteglada. Det ska bli jätteroligt det här.

”Var ofta i Holland och hälsade på”

Vad tyckte du om Impressive Zon?

– Jag gillade vad jag såg, det var en fin individ. Fin häst med fin exteriör och stammen är också intressant, och jag tyckte han hade det mesta.

Hur känner du ägargänget?

– Jag och Nina Wernbloom jobbade tillsammans för många år sedan hos Fredrik B Larsson, och hon har varit på Erikssund sedan hon var liten tjej. Jag har känt Nina sedan hon var liten, och min tjej och hon är bästa vänner. Jag har lärt känna Pontus på den vägen. Vi har inte varit och besökt dem i Moskva ännu då det är bökigt att ta sig dit, men vi var ofta hos dom i Holland och hälsade på när Pontus spelade där. Jag har känt Pontus i sex-sju år nu.

Förutom Nina och Pontus Wernbloom, är även Finlands lagkapten Niklas Moisander, samt Mattias Bjärsmyr och Tobias Hysén med och äger hästen.

– Jag har lärt känna Tobbe och Mattias via Pontus, och Moisander träffade jag när vi var i Holland och han spelade i Ajax. Det är ett skönt ägargäng, och det är bara att hoppas vi kan leverera lite.

”Nina får ta skiten”

Både Pontus Wernbloom och Tobias Hysén lade ut sitt nya köp på Instagram under helgen.

– Nina har valt ut den, så hon får också ta skiten om han misslyckas, skriver Pontus på Instagram.

ARTIKELN HANDLAR OM