Fotbollsstjärnan: ”Känns overkligt”

Johan Arneng såg sin uppfödning vinna Svenskt Trav-Oaks - Innan han spelade match mot Hammarby

Foto: Kanal75
Johan Arneng har kramkalas i vinnarcirkeln efter seger i Svenskt Trav-Oaks med egna uppfödningen Face'Em.
TRAV

Fotbollsstjärnan Johan Arneng såg sin uppfödning vinna Svenskt Trav-Oaks.

Efter loppet åkte han och spelade match mot Hammarby.

– Det känns overkligt, säger han.

I söndags kväll spelade Johan Arneng bortamatch mot Hammarby IF med sin uppsalaklubb IK Sirius. Bara timmar innan matchen var han på plats på Solvalla när hans egna uppfödning Face'Em vunnit Svenskt Trav-Oaks, det största travloppet för treåriga ston med 1,4 miljoner kronor i förstapris. Johan som har uppfödning i liten skala, har redan vunnit ett klassiskt lopp.

”Sjukt stolt”

Vad känner du efter segern i Oaks med Face'Em?

– Det känns overkligt, och jag har inte riktigt landat i det ännu. Jag är sjukt stolt över att jag fött upp en sådan häst.

Eftersom Johan med sitt IK Sirius hade match senare samma dag i Superettan som Svenskt Trav-Oaks skulle avgöras, visste han länge inte om han skulle hinna ut till Solvalla för att se sin häst i den stora finalen.

– Jag räknade faktiskt inte med att kunna vara på plats, jag skulle ju spela mot Hammarby senare på kvällen och jag visste inte hur mycket tid jag skulle ha. Men, jag hann med både Solvalla och matchen och det är jätteroligt att kan hann med det. Det är lite extra med sådana här lopp som Oaks, och det är en speciell känsla inför ett sådant lopp.

Kunde du hålla rätt fokus på matchen efter en sådan seger?

– Är man lycklig så spelar man bra fotboll. Det var givetvis en speciell dag och en speciell uppladdning, men en upplevelse som man kommer komma ihåg hela livet och den skulle jag inte önska vara utan.

”Jag brinner för det”

Johan som tidigare blivit svensk mästare med Djurgårdens IF och som var med i diskussionerna om en plats i Lars Lagerbäcks VM-trupp till Tyskland 2006 har många strängar på sin lyra. Förutom fotbollsspelandet i IK Sirius, har han en anställning hos Bengt Ågerup och Daniel Redén i stall Zet. Han jobbar också som kommentator för Eurosport där han kommenterar matcher från Bundesliga.

– Jag har hållit på med egen uppfödning i ett par år nu, jag brinner för uppfödning och det har jag gjort länge. Jag är ansvarig för uppfödningen hos stall Zet, och jag letar hela tiden efter något som är intressant. Vi har ett par på väg in i avel nu efter samma mamma som Face'Em (Tuula Boko).

Den dagen du slutar med fotboll, blir det ännu mer trav då?

– Jag har en anställning hos stall Zet, och tanken och förhoppningen är att vara kvar där. Samtidigt har jag mitt med Eurosport där jag kommenterar fotboll, och det kommer bli en kombination med det och uppfödning.