Fick sparken – har vunnit 1 miljon kr

Peter, 49, om otroliga tiden efter att han fick lämna sitt jobb: ”Helt sjukt”

Foto: Privat
Peter Källberg
TRAV

Efter 28 år av trogen tjänst på banken blev han uppsagd.

Ledsen och deppig gick Peter Källberg, 49, hem och funderade på framtiden.

Dagen efter spelade han in 500 000 kronor på V75.

– Det är helt sjukt, säger han till Trav365.

Peter Källberg, från Gävle, jobbade på banken i 28 år.

I maj tidigare i år blev det omstruktureringar i företaget och Peter fick inte plats längre.

Han blev erbjuden att flytta till Stockholm, men med tre barn hemma valde han att tacka nej.

Han fick ett avgångsvederlag från banken och tackade för sig.

Vad som hänt sedan dess: Peter har vunnit närmare en miljon kronor på trav.

”Undrade hur framtiden skulle bli”

– Jag knallade hem från jobbet en fredag i början på maj och var deppig, jag undrade hur framtiden skulle bli. Dagen efter tog min gamla mamma på 72 år med mig ner på stan i Gävle så jag inte skulle sitta hemma och vara ledsen, och när vi var på stan valde jag att lämna in en V75-kupong, berättar han.

Peter tyckte omgången såg lätt ut och valde att kryssa för endast för sju rätt, vilket ger 2,5 gånger utdelningen, något som han aldrig brukar göra. Vinsten 487 000 kronor.

– Erik Adielsson vann i sista V75-avdelningen med en jätteskräll och det var helt sjukt. Efter det har det bara rullat på, vinsterna har rullat in och bara nu i oktober har jag spelat in över 200 000 kronor. Jag har nog spelat in närmare en miljon kronor sedan jag fick sluta på banken.

”Man får tillbaka i livet”

Kan du berätta lite om dig själv?

– Jag har varit travintresserad hela livet och jag har ägt någon häst genom åren. Jag har spelat på trav sedan 80-talet, men högsta vinsten var på 70 000 kronor när jag var 25 år gammal. Min första större vinst kom julen 2012 då jag vann 325 000 kronor på V75 på 168 satsade kronor, och dagen efter det friade jag till min fru. Sedan gifte vi oss på Arlanda med hela släkten närvarande och sedan åkte vi till Mexiko i två veckor.

Hur gick tankarna när du blev uppsagd?

– Jag hade jobbat på Swedbank i 28 år, och jag var givetvis väldigt nere. Möjligheten att flytta till Stockholm fanns inte, och det är klart man funderade på hur framtiden skulle bli. Sedan small det bara till med en större V75-vinst redan dagen efter. Jag är en bra kille som sköter mina kort rätt, och det känns lite som man får tillbaka i livet. Det finns hopp. När jag lämnade in min V75-kupong med morsan på stan så gnällde hon och sa måste du lämna in, och det var mycket tillfälligheter.

”Skönt att börja jobba”

I fem månader har Peter Källberg gått hemma sedan han fick lämna banken, men det är inte bara travvinsterna som lyst upp tillvaron. Ett nytt jobb på en annan bank väntar runt hörnet.

– Jag har kunnat grotta ned mig rejält i travet de senaste fem månaderna, läst och tittat och hängt med mycket i travet och det har varit en väldigt rolig period och jag har haft tid för mig själv. Jag går alltid min egna väg när jag spelar och lyssnar inte så mycket på andra, jag kör min linje. Nu har jag blivit erbjuden jobb på SEB.

Hur känns det att börja jobba igen när det gått så bra på spelet?

– Jag kommer inte kunna lägga ned samma tid som jag gjort den senaste tiden, men jag måste ju börja jobba också. Det har varit en otrolig resa det här och man tror knappt det är sant, men man måste ju ha ett jobb och det här är varar inte för evigt. Jag längtar efter att jobba också, det går inte bara ligga hemma och kolla och läsa trav utan jag saknar kamratskapen och även om travet är min stora passion ska det bli skönt att börja jobba igen.
Har du någon vinnare att bjuda på?
– Jag tror 3 Montdore (V75-6) bara vinner V75 på lördag i Eskilstuna, hälsar han.

ARTIKELN HANDLAR OM