Efter V75-floppen – ska ta revansch

Reijo Liljendahl om sina fem hästar på V75 – där två av de får stort förtroende från spelarna

Foto: Kanal75
Reijo Liljendahl har fem hästar till start på V75 i Malmö, på Jägersro. Två av dem har han förhoppningar på
TRAV

Knows Nothing imponerade vid seger i Sverigedebuten på Solvalla näst senast – men svek som storfavorit på V75 senast.

Nu får han en ny chans då han återigen är tufft betrodd i Gulddivisionen.

– Han låg på alldeles för hårt senast, säger tränaren Reijo Liljendahl.

Solvallas Reijo Liljendahl har precis lagt sitt första hela år som proffstränare bakom sig.

Hans hästar startade 485 gånger under 2014 och sprang in 10,7 miljoner kronor, vilket placerade honom på plats 13 över Sveriges segerrikaste tränare.

Nu rivstartar han 2015 med fem hästar till start under lördagens V75-tävlingar på Jägersro.

Två av dem, 11 Knows Nothing (V75-3) och 11 Shadow Woodland (V75-7), får stort förtroende från spelarna.

”Annat huvudlag nu”

Knows Nothing, en amerikansk sexåring som gjorde debut för Reijo Liljendahl och debut på svensk mark näst senast, spurtade då till säker seger. Senast som jättefavorit på V75 svek han dock, då han tidigt kastade in handduken från ledningen.

– Han låg på alldeles för hårt senast i Göteborg, han tålde helt enkelt inte det, berättar Reijo Liljendahl för Trav365.

– Den här gången kommer hästen få gå bakifrån, och jag tror det kommer passa honom mycket bättre att gå bakifrån. Jag ska också ändra i huvudlaget på honom, den här gången ska han få ett norskt huvudlag på sig istället för ett helstängt huvudlag som senast och jag väntar mig en betydligt bättre insats.

Vad tror du om uppgiften?

– Det är klart jag tror att han har vettig segerchans.

”Det här är en bra häst”

Knows Nothing är andrahandare i loppet då Harry Haythrow får större förtroende från spelarna. I den avslutande V75-avdelningen blir dock Reijo Liljendahls Shadow Woodland favorit, klar sådan. Shadow Woodland kommer med två raka segrar i ryggen.

– Det här är en bra häst tycker jag, och allting har varit fortsatt väl med honom efter segerloppet senast. Han har fått gå ett lugnt jobb efter senast, och det var till belåtenhet. Det här är som sagt en bra häst.

Vad tror du om uppgiften?

– Det är precis som med Knows Nothing spår elva, med honom också över kort distans, och det gäller för hans del att det blir lite körning i loppet om han ska ha någon segerchans. Men, han är så pass bra den här att jag tror han är med där framme. Eventuellt tävlar han barfota fram den här gången, annars blir det norskt huvudlag och samma vagn som vanligt.

Vem av dina hästar har du störst förhoppningar på?

– Jag kan faktiskt inte sära på Knows Nothing eller Shadow Woodland, jag har känsla för bägge två.

Läs nedan vad Reijo tror om stallets tre övriga hästar

FAKTA

Liljendahl om stallets hästar

2 Gisela Ås (V75-3)

– Hon värmde bra inför comebacken senast, men hade ingen tur med löpningen och hamnade i trötta ryggar och det är inte så mycket att säga om. Hon är kanske ute på för djupt vatten den här gången, men hon känns fin hemmavid och har ett intressant utgångsläge i varje fall. Jag hoppas hon får med sig en slant hem i första hand.

8 Deal Or No Deal (V75-6)

– Hon känns helt okej, men har lottats till iskallt utgångsläge. Hon lär väl hamna sist härifrån och då är hon utlämnad till att det blir tempo på loppet. Hon kommer tävla barfota runt om och med helstängt huvudlag den här gången i varje fall, men i första hand hoppas jag på en slant med hem.

3 Västerbo Paymyday (V75-7)

– Han har jag varit lite småbesviken på, han jobbar inte ordentligt och är också lite småseg i loppen. Den här gången blir det helstängt huvudlag och annan vagn på, dessutom en kusk som jag hoppas kan väcka honom. Han var inte trött i mål efter Örebro senast och jag hoppas han vaknar till.

ARTIKELN HANDLAR OM