Travprofilen svårt sjuk – får syrgas

Foto: Privat
Vårdas på sjukhus Den här bilden la Anders Lindqvist upp på Twitter under söndagen med texten: ”Olika faller ödets lotter. Har det så här just nu och mår äntligen bättre än senaste veckan. Syre
Lunginflammation”.
TRAV

Travtränaren och TV4-profilen Anders Lindqvist är svårt sjuk.

Just nu vårdas han på sjukhus i Frankrike för en elak lunginflammation.

– Det var väldigt korkat att jag inte åkte in tidigare, säger han till Trav365.

Den folkkäre travtränaren och tv-experten låg däckad i nio dagar i hemmet innan han blev så dålig att han var tvungen att uppsöka sjukhus under söndagen.

Läkarna la då in Anders Lindqvist och började behandla honom för den lunginflammation han ådragit sig.

– Det var väldigt korkat att jag inte åkte in tidigare. Jag tänkte att det blir bra i morgon och så vidare, men i går var jag för dålig, så jag var tvungen att åka in till sjukhus, säger Anders Lindqvist till Trav365 och fortsätter:

– Trots att det var fina lopp på Vincennes...men det gick som sagt inte längre.

”Måste få hjälp”

Under söndagen la han upp en bild på Twitter från sjukhuset med slangar över hela kroppen och många har stöttat och hälsat till Lindqvist på microblogggen.

– Nu har jag påsar med dropp, penicillin i droppet och får andas syrgas, så nu får det bli bra. Det går tydligen inte att bli bra av sig själv när man får sånt här, man måste få hjälp. Läkarna har satt in den stora kanonen mot det här och säger att de har bättre grejer än dunderhonung.

Just nu tävlas det för fullt under det franska vintermeetinget i Paris, så att travtränaren ligger sjuk nu är minst sagt dålig tajming.

– Det är en olämplig tid för mig att vara sjuk. Personalen gjorde det bra i går. Stallets hästar tävlade bra på tre av fyra banor, tyvärr gick det dåligt på Vincennes, men sånt är livet.

Hur länge blir du kvar på sjukhuset?

– Ingen aning, vi får se.

– Det är mycket nu som sagt, men till årets höjdpunkt Prix d´Amérique (som körs på Vincennes sista söndagen i januari), är jag tillbaka, det kan jag säga, hälsar Lindqvist.

ARTIKELN HANDLAR OM