’Märkligt lite spelad – jag spikar i kväll...’

Foto: Kanal75
TRAV

V86-tävlingar på Solvalla och Åby i kväll.

Experten Patrik Fernlund har hittat en bra chansspik i omgången.

– Det är mycket märkligt att 5 Dead Wood inte är mer streckad, den spikar jag, säger han.

Onsdag Xpress, med saxade V86-tävlingar mellan två banor, är tillbaka efter ett litet juluppehåll. I kväll delas omgången mellan Solvalla i Stockholm och Åby utanför Göteborg.

Patrik Fernlund, som twittrar som V86-experten, har läst på omgången – och hittat fynd.

”Mycket märkligt”

Bästa spiken, enligt honom, finns i V86-7. Det är 7 Angelo Am, som senast segrade i en V75-final på Solvalla.

– Jag tror hästen kan sitta i spets tidigt och sedan ska det vara bra chans. Han är så pass rejäl att han kan vinna med andra upplägg också. 12 Tripolini V.P är fin, men den får svårt att rå på Angelo Am.

– Chansspiken är 5 Dead Wood i V86-4. Jag trodde att han skulle bli jämnstreckad med 4 Quality Questioned i kväll, men så blir inte fallet, vilket jag tycker är mycket märkligt. Senast såg hästen mycket fin ut både innan- och efter galoppen.

”Roliga dragen...”

Har du några drag som höjer värdet ytterligare?

– I V86-2 blir 1 Rugiada Dei Rex klar favoriten, men det är en sårbar favorit. Hon kanske inte håller spets och det är ingen vidare inställning på henne till slut heller. Roliga dragen i loppet är 3 Talk The Talk, 5 Unique Gowan och 9 Anastacia Trot.

– 8 Seven Jersey i V86-3 behöver lite tur med positionerna, men är inte sämre än någon annan i loppet och kan vinna. Favoriten i loppet, 1 Raggamuffin, bör bli över och är sämre när han går med skor, den känns också sårbar som klar favorit.

ARTIKELN HANDLAR OM