”Kommer att vara snyggast på V75”

1 av 3 | Foto: Privat
Angelicas guldsele som Algot Ålj ska tävla i på V75.
TRAV

Angelica Klockar, 20, siktar på att ta sin första V75-seger på lördag.

Och hon tänker göra det med stil.

Hon har sytt en guldsele som hästen Algot Ålj kommer tävla i.

– Det blir lite extra bling-bling, säger tjejen som kör sitt första V75-lopp i karriären på Romme.

Angelicas föräldrar hade travhästar när hon föddes. På den vägen är det och nu satsar 20-åriga travamatören fullt ut på sina hästar.

På gården utanför Smedjebacken, några mil ifrån Borlänge där V75 arrangeras på lördag, tränar hon för tillfället fyra hästar, varav två startar kontinuerligt.

En av dem är kallblodet Algot Ålj som startar i V75-5 på hemmaplan.

Vem som ska köra? Angelica själv, vilket betyder hennes första V75-lopp i karriären.

– Jag ser det som vilket lopp som helst och försöker inte tänka så mycket på att det är just V75. Det är inte så nervöst, men det ska bli riktigt kul. Det är ganska coolt, säger hon med ett skratt.

”Kommer vara snyggast”

Även om Angelica Klockar och Algot Ålj inte vinner på lördag kommer ekipaget att sticka ut från mängden. Inför den stora uppgiften har Angelica sytt en egen guldsele till sin häst. Det hela avslöjade hon själv genom att lägga upp en bild på det glittrande stycket i ”Travgruppen” på Facebook.

– Han kommer att tävla i den, det blir lite extra bling-bling. Jag beställde en annan, som var färdigsydd, men jag blev så besviken att jag bestämde mig för att göra en egen. Jag började och kom över lite roligt tyg, och ja...

– Algot kommer att sticka ut, han kommer synas. Även om han inte är bäst så kommer han vara snyggast!

Du och Algot Ålj blir inte speciellt hårt betrodda på V75, vad tror du om möjligheterna att vinna loppet?

– Många av dessa hästarna har han mött, men det är den långa distansen (2 600 meter) som talar emot. Det handlar inte om att han inte orkar, det är motivationen som tryter. Det är en del att runda, men det beror på helt vilket humör han är på. Är han på bra humör har jag inte sämre häst än någon annan här. Han har varit på bra humör på sistone, men man har alltid det i bakhuvudet.

ARTIKELN HANDLAR OM