Hemmatränaren: ’Är bästa chansen’

Foto: Kanal75, Team Westholm
TRAV

V75 på hemmaplan.

Då är Rommeproffset Jörgen Westholm taggad till tänderna – avslöjar bästa chansen – och visar unika bilder från starthästarnas sista träningsjobb i den spektakulära takrakan.

– 10 Eldvin har bäst chans, säger han till Trav365.

Varje fredag presenterar travtränaren något han kallar ”Fredagsklippet” på sin hemsida.

Inför lördagens V75-omgång, på Jörgens hemmabana Romme, så bjuder han på en unik inblick från V75-hästarna sista finslipande träningsjobb innan start på hemsidan.

”Mjukt och skonsamt”

Klippet är från tränarens spektakulära takraka där hästarna kan springa på mjuk och torr sand – året om.

– Den funkar jättebra, takrakan är positiv för verksamheten. Vi körde sista jobbet där och det var mjukt och skonsamt för hästarna, säger Jörgen Westholm till Trav365.

Vem kändes bäst i sista jobbet?

– Jag körde bara Eldvin så det är svårt att säga, men alla skötare var nöjda med hästarna. Om jag måste säga någon så tyckte jag att Rocky Winner ser jäkligt läcker ut för dagen. Men han startar i det hårdaste gulddivisionsförsket i januari-historien. Det blev ett extremt bra guldlopp för årstiden.

”Överkomligt gäng”

Utöver Rocky Winner i V75-3 har Westholm tre hästar till till start inom travets elitserie.

Vem har bäst chans?

– Enligt mig är det 10 Eldvin i V75-5. Enligt Oskar J Andersson i stallet är det 10 Duffman i V75-6 och enligt Patrik Fernlund är det 9 Twillight Eyes i V75-4, så jag vet inte jag. Men vi får lita på att gammal är äldst i den här frågan.

Varför tror du så mycket på Eldvin?

– Han har gått bra varje gång på slutet och fortsätter att se bra ut. Det såg ut som ett överkomligt gäng och han han är van att gå med skor, som det allra troligast blir i morgon.

Enligt prognoserna kan det, vid otur, bli stökigt väder under lördagens V75-omgång.

Du kör ofta på Romme, hur tror du att banan blir i morgon?

– Det är omöjligt att bedöma nu. Ser man till SMHI:s prognoser kan det bli lite problematiskt, det kan komma mycket snö. Men det är ju lika för alla...

Här kan du se klippet från sista träningsjobbet

ARTIKELN HANDLAR OM