Snökaoset på V75: ”Värsta på flera år”

TRAV

Storm och snökaos.

Det var förutsättningarna för V75-tävlingarna på Romme.

– Det är det värsta vädret på flera år, jag vet inte när det var så här sist, säger TV12:s reporter, Matteus Lillieborg.

Under lördagen drog ett rejält snöoväder in över Sverige och förutsättningarna för V75-tävlingarna på Romme var allt annat än bra.

Kraftigt snöfall drog in över Borlänge och klockan 11 på förmiddagen togs beslut om att ingen häst skulle få tävla utan skor på hovarna.

Ett beslut som skulle visa sig vara helt rätt.

Snöovädret tilltog och det började blåsa rejält på banan. Vädret orsakade stora problem för både kuskar, hästar och inte minst reportern Matteus Lillieborg.

– Det är ett riktigt skitväder alltså, det stormar och snöar kraftigt. Jag vet inte när det var så här senast på V75. Det är det värsta vädret jag varit med om på flera år tror jag, säger han.

"Farligt där ute"

Även för de aktiva stjärnkuskarna var det stora problem på grund av vädret.

Johnny Takter, som tog en dubbelseger i inledningen av V75, var rejält uppgiven och ansåg det var en ren säkerhetsrisk att köra.

– Det är väldigt svårt att se, på upploppet blåser det väldigt mycket snö på glasögonen. Det är tufft där ute. Jag är lite irriterad på måldomaren, man ser ingenting, det är på gränsen att man kan köra tävlingar i det här vädret. Man ser inget på upploppet, man ser varken pinnar och det är oerhört svårt att ha kontroll på hästarna, säger Johnny Takter.

ARTIKELN HANDLAR OM