Handlade bara om Digital Ink

TRAV

Snön yrde, broddskorna satt på och många lopp blev dramatiska.

Trav är en rolig sport, särskilt när spelen sitter.

Anders Brekke var gårdagens kung och Digital Ink går till istravet i Åre.

Vad de än säger: kuskarna är inga dumskallar. De verkade ha fattat allt i V75-1.

Både Torbjörn Jansson och Johnny Takter insåg att det gällde att ta ledningen, att det var loppavgörande. Art on Line och Takter lyckades, oväntat enkelt faktiskt, svara ut Highspeed Call och Jansson den första biten. Torbjörn tog då det kloka beslutet (jag sa ju att de var listiga) och gick ner i rygg för att få lä i snöstormen.

Sedan såg Art on Line ut som en oslagbar vinnare hela vägen; jag tappade nästan intresset. Men det blev faktiskt dramatik den sista biten när Highspeed utmanade och domaren fick framkalla ett målfoto. Vinst för Art med tio centimeter.

Galopperade bort sig onödigt

Favoriten Diable d’Inverne hade avgjort spetsstriden i V75-2 men galopperade lite onödigt bort sig i första kurvan. Istället var det Takter som vann igen, nu med Stig H Johanssons tuffing Amor Winner. Här körde Johnny fram i dödens mitt i loppet och slog av ledande Jetspirit i sista steget. Takter pratade mest om att han inte såg något, ändå var det han som högg först och gjorde alla bra drag. Kör killen kanske lika bra med förbundna ögon?

Guldloppet, det vi såg av det i snöyran, handlade om Digital Ink, Digital Ink och Digital Ink. Den trion.

Stefan Melanders stjärna tog ledningen efter 500 meter och sen... ja, hände inte mycket. Visst närmade sig On Track Piraten den sista biten och så spurtade 100-oddsaren Goldomaster vasst men loppet var tämligen odramatiskt. Han är fin nu, Inken. Istravet i Åre nästa? Skojar bara. 

Sprack på V75 – men log ändå

Stenhård körning i täten i V75-4 bäddade för spurtstarka tanksen Stepping For Money som gick med i ryggar sista 700 och avgjorde strax före mål. Jättekul för den excentriske amatören Anders Brekke som vi tagit till våra hjärtan.

Jag sprack på V75 – den där Örjan glömde som vanligt att köra – men fann mig ändå sitta och le framför tv:n. 

Kallblodsloppet visade upp många ansikten och bytte skepnad hela tiden. Monster Monsun såg ut att ha avgjort loppet in i sista sväng men galopperade bort sig, trodde vi. Han kom ändå tillbaka och var först i mål men galoppen var för lång och hästen diskades helt enligt reglerna. Nu vann Jessika Sidbäck med Raske Rutger efter en snygg långspurt. Vi får nog titta på det här loppet några gånger för att se allt.

■ ■ ■

Certification kördes till ledningen efter 600 meter i V75-6 och såg ut att ha avgjort. Men Michael von Krusenstierna åkte fram och pressade på med sin Crusioux. Den sved och och när Rocky Reach fick luckan 100 meter från mål hade Certification inget svar. Samuel Rehns fina häst fick äntligen vinna på V75 igen. Det var 14 månader sen sist.

Diego M.Boko (V75-7) trodde jag på. Han dundrade runt motståndet sista 800 och gav åtta gånger. Det är lätt med trav. Ibland.

Micke Nybrink

ARTIKELN HANDLAR OM