– Var som att leva i en film

Enkelradsmannen från Öland slog till med jättevinst på V75 i lördags – butiksägaren Per Andersson berättar

Foto: Privat
Enkelradsmannen från Öland har slagit till igen. Drog kupongen 50 gånger i lördags och vann 1,7 miljoner kronor
TRAV

Enkelradsmannen från Öland har gjort det igen.

I lördags slog han till med en enkelrad gånger 50 på V75 och vann över 1,7 miljoner kronor.

– Det är helt sjukt, det är fantastiskt, säger Per Andersson, som äger och driver Direkten Fyren där enkelradsmannen husserar.

Det blev relativt måttlig utdelning på V75 i lördags.

De som prickade in alla sju loppen från Rommetravet belönades med knappt 35 000 kronor.

På Öland jublades det dock friskt.

Anledningen?

Enkelradsmannen höll sig framme igen och spelade in över 1,7 miljoner kronor.

”Gillar jakt och fiske”

Det här var inte första gången som vinnaren slog till med en enkelrad på V75. Så sent som i september i fjol spelade han in 113 000 kronor då han satte 50 stycken enkelrader från V75 på Jägersro. Vinsten från i lördags blev dock några klasser högre.

– Ja, det är helt sjukt, det är helt fantastiskt det här, säger Per Andersson.

Vinnaren vill fortsatt vara anonym, men är välkänd i spelbutiken Direkten Fyren på Öland och följde loppen live från butiken i lördags.

– Det här är en jordnära och omtyckt kille, och han gör inget väsen av sig. Han gillar förutom trav jakt och fiske, och det är lite spänning i det också. Han gör sina småspel, och spelar absolut inte för några stora summor, berättar Per Andersson.

”Gav hals han också”

Tillsammans med butiksägaren Per Andersson och ytterligare en handfull kunder jobbade de in lopp för lopp åt enkelradsmannen i lördags.

– Det var som att leva i en film inför den avslutande V75-avdelningen, det var helt fantastiskt. Han hade lagt fyra spel till V75, det största för 200 kronor och sedan några mindre för runt hundralappen. Det var stående ovationer i butiken och väldigt spännande. Eftersom det var hans utgångsrad på V75 som gick in så satte han tre av fyra spel, och ett av dessa var den här enkelraden som han körde gånger 50.

Hur reagerade vinnaren?

– Han var betänksam, men gav hals han också, vilket han inte gjort innan. Men jag var med i butiken den här gången, vilket jag inte var senast han vann, och jag brukar haussa upp stämningen lite. Han var nog lite chockad, och jag skulle bli förvånad om den här enkelradsvinsten inte är all time high på V75 för enkelradssystem.

”Vi bara ställde oss och skrek”

När Samuel Rehn hittade lucka från rygg på ledaren och spurtade till seger med sin häst Rocky Reach i den sjätte V75-avdelningen började tankarna fara i huvudet på Per Andersson. Han försökte få tag i ATG:s vinnarambassadör Hans G Lindskog inför den avslutande V75-avdelningen, då han kände att något stort var på gång.

– Det var så mycket tankar som for runt i huvudet, och jag ville få tag i Hans G och berätta att enkelradsmannen höll på att slå till igen och att han satt kvar med spik på Diego M.Boko i den sista V75-avdelningen.

Per lyckades aldrig gå tag i Hans G, men 20 minuter efter det att jättevinsten var ett faktum ringde Hans G själv till vinnarbutiken.

– Han presenterade sig aldrig, utan sade bara, ni har gjort det igen, skrattar Per.

– När Örjan hittade andra par utvändigt med Diego M.Boko så tänkte jag att det här kan gå vägen alltså, men när hästen bröt ut i sista sväng så skrek vi i butiken att det här går aldrig. Men Örjan är en mästare i sulkyn och över upploppet bara ställde vi oss upp och skrek att det här är klart.

ARTIKELN HANDLAR OM