Innebandyklubbens jubel – 7 rätt på V75

Spelbutiken i Olofström samarbetar med ortens innebandyklubb för att stödja föreningens ungomar – fick full pott på V75 i lördags: ”Är kul som tusan”

Foto: Privat
Det jublades friskt hos Gulf i Olofström i lördags. Totalt spelade butiken in 528 000 kronor och ortens innebandyungdomar blev extra glada
TRAV

Ungdomarna i Olofströms IBK jublar.

Anledningen?

Deras andelsspel hos butiken Gulf gick in i lördags och vinsten för succébutiken skrevs till 528 000 kronor.

– Hoppas det här hjälper ungdomarna att sälja fler andelar, säger Markus Axelsson hos Gulf till Trav365.

Spelbutiken Gulf i Olofström samarbetar med innebandyklubben Olofströms IBK.

Varje lördag tar föreningens Jimmy Stånggren ut en V75-rad som sedan säljs som andelar i butiken.

Varje andel kostar 80 kronor styck, men säljs för 100 kronor styck.

Överskottet går till klubbens ungdomar.

I lördags gav systemet full pott.

”Kul som tusan”

Det var dock inte bara innebandylagets andelssystem som var rätt ute i lördags, även butikens egna andelsspel hittade sju rätt och butiken spelade totalt in 528 000 kronor.

– Det här var jättekul, och det var kul som tusan för innebandyklubben. Förhoppningsvis kommer de sälja fler andelar efter den här vinsten, säger Markus Axelsson hos Gulf.

Vad är det för avtal butiken har med innebandyklubben?

– Vi samarbetar med dom, de lämnar tips hit varje lördag för 1 600 kronor och sedan säljer jag det i butiken. Varje andel kostar 80 kronor styck, men säljs för 20 kronor extra och de pengarna går till klubbens ungdomar. Vi skyltar klart och tydligt med det och kunderna vet att de inte får för hela hundralappen, men det är ett bra sätt att stödja ungdomarna om man vill, tycker vi.

”Kan inte ta åt mig äran”

Innebandyklubbens andelssystem var sålt i 13 andelar, där varje andel blev värd 4 900 kronor. Butikens andelsspel sålde 73 andelar, där kunderna kunde hämta ut drygt 6 300 kronor per andel.

– Det har varit väldigt glada tillrop och många positiva reaktioner, det blir det alltid när vi vinner och det är så klart fantastiskt roligt. Vi håller i detta nu på att försöka få pengar från banken så alla våra kunder kan få sina pengar, och de har lovat oss pengar tills i morgon.

– Nej, det här var kul som tusan, även om inte jag kan ta åt mig någon ära för lördagens vinster. Jag kan bara glädja mig med mina kunder och innebandylaget.

ARTIKELN HANDLAR OM