Amerikansk kusk på Maven

Foto: Kanal75
Yannick Gingras sköter tömmarna bakom amerikanska toppstoet Maven i Prix d'Amérique
TRAV

Stortränaren Jimmy Takter anlitar amerikansk kusk på Maven i världens tuffaste travlopp Prix d'Amérique.

Det skrev Takter själv ut på det sociala verktyget Twitter under söndagen.

– Jag tror det blir bättre, skriver han.

Knappt två veckor återstår till det stora slaget på Vincennes i Frankrike – Prix d'Amérique.

Vem som ska köra Jimmy Takters PdA-hopp Maven har varit en historia med några turer de senaste veckorna.

Nu står det klart att det blir amerikansk kusk på stjärnstoet.

Yannick Gingras, som körde Maven i Elitloppet på Solvalla i fjol, ska ratta henne i storloppet på den franska kolstybben.

Nivard körde in egen häst

Först var det den franske toppkusken Franck Nivard som var kontrakterad för uppgiften att sköta tömmarna bakom Maven i Prix d'Amérique, sedan dennes tilltänkta styrning Ready Cash ställt in planerna. Men då Franck Nivard vann söndagens Prix de Baune med egentränade Vulcain de Vandel är hästen därmed klar för Prix d'Amérique och Nivard måste köra sin egen häst i superloppet.

”Min vanliga kille”

Jean-Michel Bazire, en annan fransk toppkusk, körde Maven i Prix de Tenor under söndagen men då Bazire är upptagen med att köra hemmahoppet i storloppet Up And Quick fick Jimmy Takter leta vidare efter kusk. Valet föll då på Mavens ordinarie kusk hemma i Amerika – Yannick Gingras. Yannick får nu göra resan från USA till Frankrike och blir den första nordamerikanska kusken i loppet sedan David Wade körde S.J's Photo 1996.

– När jag inte kunde få någon av de två bästa franska kuskarna, tycker jag det är bättre att ha kvar min vanliga kille. Jag tror det är bättre än att byta fram och tillbaka, skriver Jimmy Takter på sin Twitter.

ARTIKELN HANDLAR OM