– Det var en enorm känsla

Prince Tagg vann direkt i comebacken för Ralf Karlstedt: ”Det var pirrigt”

Foto: Kanal75
TRAV

Prince Tagg och Ralf Karlstedt blev hela svenska folkets ekipage när de deltog i Elitloppet 2011.

Två år senare lämnade dock Prince Tagg Karlstedt och Mantorp för Solvalla och Timo Nurmos.

I går gjorde dock Ralfs ögonsten comeback för honom på hemmabanan Mantorp – och vann direkt.

– Det var en enorm känsla, säger Ralf Karlstedt till Trav365.

Prince R.S.-sonen Prince Tagg var Mantorptränaren Ralf Karlstedt stora reklamhäst.

2011 deltog ekipaget i det svenska storloppet Elitloppet och tillsammans blev duon ekipaget med hela svenska folket.

I Elitloppet blev det ingen framgång – men några månader senare vann de miljonloppet Jubileumspokalen på Solvalla och glädjen från Karlstedt visste inga gränser.

2013 ville stjärnhästens ägare prova annat och flyttade hästen till Solvalla och Timo Nurmos.

Efter fem starter och misslyckade resultat hos Nurmos flyttades han dock tillbaka till Karlstedt i slutet på fjolåret.

I går var det dags för comeback för ekipaget – och det slutade med seger direkt.

”Det var pirrigt”

– För det första var man lite pirrig över hur hästen skulle fungera när det var dags för tävling, men jag tycker att han fungerade mycket bättre än vad han har sett ut hemma. Han tog en liten smågalopp från start, men det löste sig jättebra ändå och runt slutsvängen fick jag en redig känsla att fasen det här vinner vi, berättar Karlstedt till Trav365.

Hur var känslan upploppet ned?

– Vi kopplade grepp lätt, men då lade Prince Tagg av lite samtidigt som Mr Flo Fly kom tillbaka och då fick jag torskfrossa, men det gick vägen och det var fantastiskt härligt och jag vet inte riktigt vad jag ska säga.

”Kändes klockren”

– Även om det var ett vanligt lopp på Mantorp en måndag och det var många strukna i loppet så kändes det fantastiskt bra att han fick vinna i första starten för mig nu när jag fått tillbaka honom, och det kändes lite extra faktiskt. Det var så mycket mer än bara en seger i ett vanligt lopp, och det är lite svårt att förklara.

Prince Tagg fungerade inte alls i regi Timo Nurmos, hur hade han jobbat inför comebacken hos dig?

– Jag körde ett jobb med honom för en vecka sedan, och det var egentligen första riktiga testet som jag gjort med honom sedan han kom tillbaka till mig. Jag körde då 14,5 i 1600 meter och han var riktigt klockren i det jobbet och då tänkte jag att nu är han tillbaka. Samtidigt blev jag lite orolig över att han skulle bli dålig efter ett sådant jobb, men det blev han inte utan han håller sig fin även om han kanske bara var 80 procent i travet i går och det finns saker att göra på honom.

”God hjälp av veterinärerna”

Vad har du gjort med honom sedan du fick tillbaka honom?

– Jag har fått god hjälp av veterinärerna i Halmstad, och de hittade det stora felet på honom, det tror jag. Sedan har jag också fått hjälp av Åsa Frykman och Mats Gunnarsson här i Mantorp, och vi var inne på samma linje från början att det var problem i frampartiet hos honom, och det har visat sig vara rätt. Han går också med annorlunda träningsbalans nu och det tar lite tid innan det blir riktigt bra, vilket jag hoppas det blir. Har vi kunnat påverka så här mycket på den här korta tiden, borde det kunna bli bra. Det känns också som att han trivs med livet här hemma hos mig, och redan efter ett par dagar hos mig började han andas ut och blev sitt gamla jag.

Hur bra tror du han kan bli igen?

– Det är klart man hoppas, men ska man vara realistisk så är det lopp som det i går som han kan vinna, men att han kommer vinna Gulddivisionen och sådana lopp, det tror jag inte. Det skulle vara väldigt konstigt om han skulle tända till som nioåring, även om man aldrig ska säga aldrig. Men det troliga är att det är lopp som han vann i går som han får hålla sig till, och han blir ingen elithäst igen.

– Det vore skönt om hästen blir kvar hos mig tills vi känner att han ska få lägga av, det skulle jag önska. Så länge han kan bli bättre och får vara fräsch får han starta, men skulle det vara så att han blir jättedålig i travet igen hoppas jag han får sluta, det är han värd, för mig i varje fall.

ARTIKELN HANDLAR OM