Heiskanen: ’Jag känner mig lättad’

24 timmar efter beskedet som kom via sms – vet fortfarande inte Veijo Heiskanen vad som ligger bakom Bernd Denbergers beslut

Foto: Kanal75
Veijo Heiskanen
TRAV

Han blev av med 61 hästar på träningslistan i går.

24 timmar senare har Veijo Heiskanen fortfarande ingen aning om vad som ligger bakom Bernd Denbergers beslut.

Trots det:

– Jag känner mig lättad, säger Veijo Heiskanen till Trav365.

Storhästägaren Bernd Denberger, Stall Denco, valde under gårdagen att flytta 61 travhästar från Veijo Heiskanen till dottern Catharina Denbergers träningslista.

Veijo Heiskanen meddelade att han fått reda på beslutet via ett sms, och varken Bernd eller Catharina har sedan dess varit tillgängliga för en kommentar.

Spekulationerna och ryktena har varit många.

Vad är det egentligen som ligger bakom detta beslut?

Tillsammans firade Stall Denco och Veijo Heiskanen stora framgångar under 2014 – som blev en mångmiljonsuccé.

Ett dygn efter nyheten, som fick stor genomslagskraft i trav-Sverige, vet fortfarande inte Veijo Heiskanen vad som ligger bakom att han ”petas” som tränare för bland andra stjärnhästarna Solvato, Riff Kronos, Dernier Viking och Amazing Man.

”Bara spekulationer”

– Jag vet faktiskt inte vad som ligger bakom det här beslutet, jag har fortfarande inte fått tag i Bernd. Det första man tänker är ekonomiska orsaker, att det blir billigare nu än när jag åker dit och kör hästarna, att de nu sköter det själva. Men, det är bara spekulationer från min sida, men det är ändå det första jag tänker kan ligga bakom, säger Veijo Heiskanen till Trav365.

– Jag bara hoppas att det stämmer det jag läst mig till på Åbytravets hemsida, att jag ska få fortsätta köra hästarna i lopp. Det är klart att jag fortfarande är intresserad av det. Jag och Berndt har inte varit ovänner på 20 år, och förhoppningsvis blir vi inte det längre fram heller.

”Ingen schism bakom detta”

Sedan nyheten nådde trav-Sverige i går har det spekulerats vilt i vad det är som hänt. Kan du slå fast att det inte hänt något mellan dig och Berndt?

– Ja, det kan jag absolut göra, det är absolut ingen schism som ligger bakom det här. Vi är inte osams, inte alls, inte från min sida i varje fall.

Vad betyder det här för dig?

– Egentligen betyder det inte så mycket, jag har fortfarande mina 13 hästar på träningslistan. Jag har haft 13 hästar och en anställd hela tiden, Stall Denco har hela tiden haft sin egen personal och jag har varit konsult åt dem och tränat hästarna.

Vad betyder det här för dig, ekonomiskt?

– För dagen är det ingen katastrof, hade jag varit tränare för de 61 hästarna och haft sju anställda hade det givetvis varit annorlunda, men de har som sagt sin egen personal och jag har varit konsult. På en gång så är det ingen skillnad rent ekonomiskt, men det är klart det skulle vara ett stort avbräck om jag inte får köra hästarna i lopp.

”Är inte det minsta less”

Är du besviken över det här beslutet, efter de framgångsrika år ni hade 2014. Och, att du fick beskedet via sms?

– Nej, det är jag faktiskt inte, jag är istället stolt över vad jag har gjort. Jag tror inte många hade kunnat göra det bättre än vad jag har gjort, och jag ser fram emot att få fortsätta köra hästarna i lopp. Jag har inte det minsta några ”hard feelings” som jag känner nu, inte på något vis. Jag känner mig till och med lite lättad.

Kan du utveckla det?

– Man slipper mycket press. Vi hade ett väldigt lyckat fjolår, och då ökar pressen att det hela tiden ska gå ännu bättre, och att hästarna ska gå ännu mer. För stunden känns det faktiskt rätt så bra, och jag hoppas att det löser sig på bästa möjliga vis för bägge parter, det är min förhoppning i varje fall. Jag hoppas att allt har ett gott med sig.

Du känner dig inte less, inför fortsättningen?

– Nej, det gör jag inte, jag har inte tappat suget. Jag har fortfarande jättefina hästar, bland annat Lover Face och två hästar från Finland som har inlett med bra resultat, och jag har rätt hyggliga hästar. Jag känner mig inte det minsta less, utan det är tvärt om istället. Nu vill man kämpa ännu hårdare, och jag är stolt över att jag är i så gott mod och tänker positivt, säger Veijo Heiskanen.

ARTIKELN HANDLAR OM