– En häst som har kapacitet att vinna

Jan Hellstedt har inlett 2015 starkt – nu har han två hästar till start på V75 från Åby

Foto: Kanal75
Jan Hellstedt och M.T.Fortune Winner
TRAV

Tre segrar på de fyra senaste starterna.

30 i segerprocent.

Jan Hellstedt har inlett 2015 starkt.

– Man blir taggad när allt nollställs vid årsskiftet. Nu gäller det bara att hänga i så länge som möjligt, säger Mantorptränaren.

Den mersmakande andraplatsen värd en miljon kronor i Svenskt Travderby var förstås en riktig höjdpunkt när Mantorps Jan Hellstedt summerade 2014.

När stjärnan Ivar Sånna vintertränas för större uppgifter har stallets övriga hästar inlett året starkt. På tio starter har det blivit sex pallplaceringar och tre av de fyra senaste starterna har slutat med besök i vinarcirkeln.

– Det är bra. Jag tycker att generellt att vi haft en uppåtgående trend en längre tid, i alla fall om man jämför med på vårkanten då vi hade sjuka hästar.

Känslan är att du ofta inleder åren starkt?

– Så kan det har varit förr. Men jag tycker det kul när allt nollställs. Jag är ju tävlingsmänniska. Man blir taggad när allt nollställs vid årsskiftet. Nu gäller det bara att hänga i så länge som möjligt.

Stall i form

Stall i form kan vara en viktig parameter när det gäller att hitta vinnarna på travbanan. Inför lördagens V75-omgång på Åbytravet startar Jan Hellstedt två hästar.

- Il Sånna (V75-2) måste gå med skor den här gången men det är inga problem. Och eftersom alla måste går med skor är det kanske en fördel för oss. Han kan duga lite här, men helst vill jag att han tar ledningen och sedan får rygg på någon. Han är inte riktigt polerad ännu och är bäst i ryggar. Jorma får lägga upp det som han vill men jag har en häst som har kapacitet att vinna i klassen om det stämmer.

- M.T.Fortune Winner (V75-5) klarar den långa distansen bra, men jag har ingen feeling när det gäller hans form. Han hade infektion efter montéloppet i oktober och har sedan letat formen. Förhoppningarna här är att han kan följa med och tjäna några kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal75

ARTIKELN HANDLAR OM