Rösta! Vilken stjärna ska få lopp på 'Valla'?

Foto: Kanal75
Tamla Celeber eller Dileva Käll? Eller Pixie som i dag? Vad vill du har för namn på stoeliten som körs på V75, på Solvalla, 28 mars? Rösta här!
TRAV

Vill du döpa ett större lopp på Solvalla?

Då ska du rösta på vilken häst du vill ska hedras med ett eget lopp på nationalarenan.

I samarbete med Solvalla erbjuder Trav365 dig nu chansen.

Flera stora travstjärnor har lopp namngivna efter sig på travbanor runt om i landet.

Nationalarenan Solvalla är inget undantag.

Men skulle du vilja byt ut namnet på något lopp?

Då har du chansen nu.

– Solvalla vill uppmärksamma ett antal stjärnor från de senaste åren genom att döpa större lopp efter dem. Samtidigt är dessa lopp redan namngivna och här behöver vi hjälp av Trav 365:s läsare för att rösta om ifall loppet ska fortsätta att bära samma namn, eller om det istället ska döpas om efter en yngre häst, säger Solvallas sportchef Markus Myron.

”Triton Sund får lopp på Solvalla”

Vid den första omröstningen fick Trav365:s läsare chansen att döpa om gulddivisionsfinalen som går av stapeln på Solvalla den 7 februari 2015.

Där visade läsarna bestämt att Bulwarks lopp ska fortsätta köras på banan och inte döpas om till Triton Sunds- eller Gigant Neos lopp.

Nu har Solvalla hittat en gulddivisionsfinal, den 28:e mars, som inte har något namn och väljer att ära Triton Sund, som kom tvåa i Trav365:s omröstning, med ett eget lopp på nationalarenan.

– Vid den första omröstningen som vanns av Bulwark kom Triton Sund på andraplats med en tredjedel av rösterna. Nu när vi hittat en gulddivisionsfinal utan namn, så tycker jag att det är givet det loppet ska få bära hans namn. Det är kul att Trav365:s läsare har namngett ett av våra lopp. Kanske kan det bli något mer? säger Markus Myron.

Dileva Käll eller Tamla Celeber?

Förslagen som Trav365:s läsare får rösta på är om stoeliten, Pixies lopp, som går på V75 28 mars på Solvalla, ska vara kvar, eller om det ska döpas om till Dileva Käll- eller Tamla Celebers lopp.

Vad vill du? Rösta här nedan!

Röstningen kommer att vara öppen till onsdag 21 januari – den häst med flest röster då kommer att ”få” pryda loppet med sitt namn.

Här nedan hittar du fakta om hästarna

FAKTA

om de tre hästarna:

Pixie, född 1979

10 segrar på 15 starter.

Intjänat: 266 500 kr

Vann nästan allt som treåring och slog nytt europarekord med tiden 1.15,1a vid vinsten i 3-årsstjärnan i Gävle. Tog även en överlägsen seger i Svenskt Trav-Oaks. I aveln har Pixie lämnat två Oaksvinnare: Emma Gee San och Kimbee San.

Dileva Käll, född 2006

16 segrar på 75 starter.

Intjänat: 5 784 353 kr

Var tvåa när det gällde som tre- och fyraåring. Tog andraplats i Svenskt Trav-Oaks, Drottning Silvias Pokal och StoChampionatet, men vann Sto-SM som femåring. Blev året efter inbjuden till Elitloppet, men lottades till spår åtta och gick inte vidare från sitt försök trots att hon travade 1.09,9.

Tamla Celeber, född 2007

23 segrar på 44 starter.

Intjänat: 8 310 666 kr

En riktig undantagshäst som både tävlade i Sverige och utomlands. Segrare av två E3-finaler i stoklass, Svenskt Trav-Oaks, StoChampionatet, European Championship for Mares (Sto-EM), Grosser Preis von Deutschland i Hamburg samt Breeders’ Crown för äldre ston i Kanada.

ARTIKELN HANDLAR OM