– Ruggig kapacitet, märkligt lite spelad

Chrille Eriksson tog hela potten på 60 miljoner kronor på Åby för exakt tre år sedan – jagar nya storvinster

Foto: Susanna Forsell
Christer ”Chrille” Eriksson
TRAV

På lördag är det exakt tre år sedan Christer Eriksson vann 60 miljoner kronor på V75.

Nu jagar miljonmannen nya jättevinster på sin favoritbana.

– Zonguldak är märkligt lite spelad, säger han till Trav365.

Lördagen den 14:e januari 2012 tog Christer Eriksson hela ”potten” på V75 från ett vintrigt Åby.

Vinsten skrevs till osannolika 60 miljoner kronor.

På lördag gästar V75 Göteborgsbanan igen – och på dagen tre år sedan jättevinsten tänker han slå till igen.

För Trav365 berättar ”Chrille” om åren efter miljonsuccén, och bjuder på de bästa speldragen till lördagens omgång.

”Tog paus från V75”

”Chrille” är välkänd i travkretsar och var hjärnan bakom miljonsystemet. Tillsammans är de sju stycken som spelar ihop, och de delade på miljonerna 2012.

Samma gäng håller ihop och spelar tillsammans även i dag.

– 2012 var ett fantastiskt år, vi satte V75 nio gånger det året och jag har aldrig upplevt något liknande. Jag brukar säga att sätter vi V75 en eller två gånger på ett år så är det bra, och att vi det året slog till nio gånger är ofattbart och jag fattar ingenting egentligen, säger Christer Eriksson till Trav365.

Åren efter det makalösa 2012 har dock inte varit lika framgångsrika, och i fjol valde till och med gänget att ta en paus från V75.

– 2013 var sådär, men våren 2014 var katastrof och då var vi inte ens nära. Jag kan aldrig tänka mig att det varit så låg snittutdelning på V75 som det var i fjol. När vi sätter V75 är det garanti sexsiffriga belopp, och låga utdelningar är ingenting för oss. Jag såg en tendens att V75-omgångarna inte riktigt betalade det dem skulle, vi valde därför att ta en paus från V75 och spelade inte på hela hösten.

”Han får inte vinna”

När V75 gästar Göteborg, Mölndal och Åby spelar dock Chrilles gäng alltid.

– Vi spelar alltid på Åby, det har vi alltid gjort. Vi spelade till Jägersro för två veckor sedan, och en V75-omgång från Åby, det missar vi aldrig.

Vad tycker du om omgången på lördag?

– Det är ju skotvång på Åby nu, så man får tänka om lite. Jag har en häst som jag alltid rankar väldigt högt och som jag också spikar ibland, framför allt efter vila, och det är 2 Zonguldak (V75-6). Han tävlar alltid med skor och är extremt gynnad av skotvånget på lördag, och jag tycker det är märkligt att han är så lite spelad. Zonguldak har ruggig kapacitet när den fungerar, och förmodligen blir den utgång på vårt system på lördag. 10 Kicki the Dancer (V75-4) hade jag som utgång senast och hon vinner det loppet utan galopp, och det kan vara dags för henne på lördag istället. Favoriten 5 Artemis gick bra med skor senast, men generellt tycker jag att både familjen Untersteiner, Svanstedt och Flemming Jensens hästar tävlar bättre utan än med skor.

– 6 Quick Fix (V75-3) var duktig som tvåa bakom Calvin Borel senast, men jag tror också det var en liten synvilla. Hästar är flokdjur och Quick Fix ska hänga med som den gjorde senast, och jag tror inte alls han är så klar som strecken säger. 1 Västerboonthenews (V75-1) får bara inte vinna, det är nästan Järvsöfaks-streck på den, och han är otroligt mycket spelad. Han är bra, men det är lite för mycket andraplatser på honom för att jag ska gilla det.

ARTIKELN HANDLAR OM