– Bägge mina är bra nog att vinna

Johan Untersteiner kan ta årets första V75-seger på Åby – bägge hans hästar får spelarnas förtroende

Foto: Kanal75
Johan Untersteiner blir favorit på V75 tillsammans med Artemis
TRAV

Han körde in 2,9 miljoner kronor under sitt första år som proffstränare.

2015 blir ett spännande år för Johan Untersteiner – och redan på lördag kan han ta årets första V75-seger.

– Bägge mina hästar kan vinna, säger han till Trav365.

Den tredje juni i fjol gjorde Johan Untersteiner sin första start som proffstränare.

Sex månader senare summerade han sitt första proffsår med 2,9 miljoner kronor i inkörda prispengar till stallet och segerprocenten låg på imponerande 27 procent.

Untersteiners stall växte också snabbt i takt med framgångarna och i dagsläget har Johan 64 hästar i träning.

När V75 på lördag avgörs på Åby i Göteborg kan han bärga årets första V75-seger.

5 Artemis (V75-4) och 4 West Wing (V75-6) får bägge förtroende från spelarna.

”Plustecken”

– Artemis har varit väldigt positiv i de två senaste starterna, näst senast spurtade hon strålande efter galopp och senast vann hon enkelt från ledningen. Jag tror på en bra insats får hennes sida igen, säger Johan Untersteiner.

Hon blir favorit i sitt lopp, tycker du det är motiverat?

– Jag tycker det är ett öppet lopp med flera jämna hästar, min häst har visat form och det är ett plustecken. Jag tycker inte att hon är någon spik i V75-omgången, men det är klart hon ska vara en av de som räknas.

Hur påverkas hon av att samtliga hästar måste tävla med skor runt om?

– Hon vann med skor runt om senast och jag tror inte att det är en nackdel för henne, hon har gjort så många starter med skor så det ser jag inte som något problem. I övrigt tävlar hon med samma balans och utrustning som vanligt.

”Han är bra för klassen”

West Wing har gjort tre starter sedan han kom till Johan Untersteiner, det har resulterat i två segrar och en andraplats.

– Han har varit jättefin i varje start i min regi och jag har siktat på det här loppet med honom. Allting har varit väl efter senaste segerloppet på Åby och jag räknar med en bra insats.

Vad tror du om uppgiften för honom?

– Det är ett jämnt lopp med flera bra hästar med, men jag tycker han är given på kupongen. Han är bra för klassen den här hästen, och då han är rätt stark ser jag den aktuella distansen som en liten fördel för honom.

Hur påverkas han av att tävla med skor runt om?

– Han har tävlat barfota fram i två starter och barfota runt om i en start för mig, men han är från tidigare regi van att tävla med skor runt om så jag tror inte det ska påverka honom, i så fall är det liten skillnad. Bägge mina hästar på lördag ska normalt inte ha något problem att tävla med skor runt om, jag tror till och med det kan vara en fördel för de kontra några av konkurrenterna. West Wing tävlar annars med samma balans och utrustning som vanligt.

Är det någon av dina två som du känner lite extra för?

– Personligen tror jag mer på West Wing, jag tror han har bättre segerchans, även om spelprocenten till V75 just nu säger annat dessa två emellan. Men det är två rätt jämna lopp mina hästar är ute i och det är alltid tufft på V75, men båda är bra nog för att kunna vinna.

ARTIKELN HANDLAR OM