– Att spela så här har smittat av sig

Hypen om att spela flerkuponger på trav har spridit sig i Helsingborg – i lördags kom en ny storvinst till Direkten Olympen

Foto: Privat
Att spela flerkupong på trav har blivit väldigt populärt hos Direkten Olympen i Helsingborg efter att flera stortvinster gått dit det senaste året
TRAV

Trots relativ låg utdelning på V75 i lördags blev en spelare i Helsingborg storvinnare.

En V75-kupong lämnades in gånger 50 och vinsten skrevs till 125 000 kronor.

– Att spela flerkupong har smittat av sig, säger Ibrahim Akgül, som driver Direkten Olympen, där systemet lämnades in.

I lördags var det dags igen att jubla hos Direkten Olympen i Helsingborg.

I fjol skrev Trav365 flera gånger om butiken där sättet att spela flerkupong gör braksuccé.

I mitten på juli satte en kund 150 rader med åtta rätt på V86 och vann över 600 000 kronor.

Några månader senare var det dags igen då en kund i butiken satte 50 rader med sex rätt på V64 och kasserade ut 781 000 kronor.

Nu sprider sig ryktet om att spela flerkupong i Helsingborg.

”Grymt spelat”

Jättefavoriter som Västerboonthenews, Springover och Oliver Kronos gjorde sitt jobb i lördags och var en stor bidragande orsak till att utdelningen på V75 stannade på blygsamma 2 111 kronor. Men storvinnaren i Helsingborg hade lämnat in sin V75-kupong hela 50 gånger, och fick 125 000 kronor.

– Det är grymt bra spelat, och det var helt rätt att spela flerkupong i lördags. Har man på känn att det blir många favoriter i en omgång så är det bara att satsa. Det här fenomenet har växt sig stort i min butik, en del spelar gånger fem och gånger tio, men vissa också gånger 50 och gånger 100, berättar Ibrahim.

Vet du vem storvinnaren är?

– Jag har mina aningar, jag har inte hört något ännu nu på måndag morgon men jag har mina aningar. Det skulle inte vara förvånande för mig om det var samma person som slog till med vinsterna hos mig i somras genom flerkupong, men samtidigt har det smittat av sig rätt bra i min butik att spela på det här sättet så helt säker kan jag inte vara.

”Flera kunder kom in”

Varför har det blivit så populärt att spela flerkupong på trav?

– Dels hade vi flera stora vinster i somras då våra kunder hade spelat flerkupong, det blev mycket snack om det och flera människor kom in i butiken och frågade hur man skulle göra om man ville spela flerkupong. Sedan har det också blivit ännu större sedan ATG tog bort alternativen att kunna spela enbart för sju rätt på V75 och åtta rätt på V86.

Hypen runt flerkupong har blivit så stort i Helsingborg att Ibrahim Akgül nu är inne på att dra igång ett andelsspel där man spelar flerkupong.

– Jag har funderat på det ett tag, det här blivit så stort här så jag tror det skulle bli populärt även det, att man gör ett stort andelsspel med flerkuponger.

ARTIKELN HANDLAR OM